Tromsø-rapper klar med sitt første helaftens hip hop-show

Fire år etter debutsingelen gjør Viljar Broks (25) sin første store konsert i hjembyen.
GÅR «LARGE»: Viljar Broks (25) har gjort mange konserter i hjembyen, men i juni gjør rapperen fra Kvaløysletta sin største produksjon til nå. 

GÅR «LARGE»: Viljar Broks (25) har gjort mange konserter i hjembyen, men i juni gjør rapperen fra Kvaløysletta sin største produksjon til nå. 

– Vi skal sørge for en ordentlig helaften. Endelig klaffet det å få gjort en større konsert, med fullt show, sier Viljar Broks.

Rapperen fra Kvaløysletta er oppglødd foran opptredenen han kaller sin første headlinerkonsert i hjembyen – på Storgata Camping 8. juni.

Fullt band pluss gjester

Mye planlegging, pluss økonomisk støtte fra Tvibitstigen, ligger i bunn når Broks og venner inviterer til hip hop-kveld i sørbyen.

– Jeg har med meg fullt band, og det vil bli DJ’s både før og etter konserten, sier han.

– Du var en av 23 nordnorske rappere som var med på Joddskis «Jævla Nordlendinga»remiks – så kan vi forvente gjesteartister på scenen?
– Jeg skulle gjerne hatt med meg alle 23, haha! Men, ja – det blir et par gjester på låtene jeg har spilt inn sammen med andre.

Les også: Joddski samlet 23 rappere fra hele Nord-Norge på samme låt

Bra nordnorsk miljø

Broks ser fram til å gjøre noen konserter utenbys, i tillegg til opptredenen på Storgata Camping. Han er blant annet booket til den nye Lairofestivalen i Bodø.

25-åringen mener det nordnorske hip hop-miljøet er bra, selv om det er få aktive rappere i Tromsø.

– Her i Tromsø er det stort sett Foad (Noor, journ.anm.) og jeg som har holdt på, i tillegg til Klish – som kommer herfra. Vi har en lang vei å gå for å bli som Bergen og Oslo, men nå er det heldigvis noen unge gutter som har begynt å lage rap i Tromsø, sier Broks.

– At miljøet er lite gjør samtidig at veien er kort til folk som Jørgen («Joddski» Nordeng, journ.anm.), som er en av norsk hip hops ordentlige legender, legger han til.

Planlegger EP i 2020

– Er det noen andre nordnorske – eller norske – rappere du har sett litt ekstra opp til?
– Karpe var nylig i byen, og de er på en måte fasiten på hvor mye man kan få til innen rap i Norge. Ellers hørte jeg mye Tungtvann på barneskolen, og nå er jeg veldig glad i han Mads Dawg fra Bodø. Jeg mener at de nordnorske rapperne som har slått igjennom holder et veldig høyt nivå, sammenlignet med resten av landet.

Les også: Inn i Karpes intimsone

Broks har gitt ut en lang rekke singler siden 2015, deriblant «Nåtid» og «Meteor» tidligere i år. Nå planlegger han å spille inn en EP, eller et minialbum.

– Jeg håper å kunne slippe den tidlig i 2020. Å spille inn og gi ut et mer sammenhengende prosjekt, er en artig måte å jobbe på. Samtidig liker jeg impulsiviteten med singler, så det blir flere av dem også, lover han.

Går for opprykk på fotballbanen

At Viljar Broks er en habil fotballspiller, med 17 mål i forårets sesong for hjemklubben Kvaløya SK, er det ikke alle som vet.

– Har du like store planer på fotballbanen, som med musikken?

– Ja, jeg skal bli proff! Svigerbroren min spiller jo på TIL, så nå driver jeg og dealer meg inn på laget, spøker 25-åringen.

– Nei da. Men jeg har ambisjoner om å rykke opp til 4. divisjon med Kvaløya, og ha det artig med å spille ball, sier han.