I fjor fylte de sentrum med over 80 konserter – i år håper de på påmeldingsrekord

Musikkfest gir lokale artister og publikum mange scener i møtes på i Tromsø sentrum.
LAGER FEST: Katja Abramova, Sivert Henriksen og Vilde Fjellheim Vold inviterer 17. august for sjette gang til musikkfest i hele sentrum. Foto: Helge Skog 

LAGER FEST: Katja Abramova, Sivert Henriksen og Vilde Fjellheim Vold inviterer 17. august for sjette gang til musikkfest i hele sentrum. Foto: Helge Skog 

17. august arrangeres den sjette utgaven av Musikkfest Tromsø, som vil fylle hele sentrum med gratis konserter. I dag åpnet påmeldingen for alle som ønsker å spille på én av mange scener lørdagen midt i august.

– I år er vi veldig glade for å være tilbake i Domkirkeparken, med en konsertscene. I år bli det også utescener ved Raketten og Verdensteatret, sier prosjektleder Katja Abramova.

Les også: Etter 20 års samarbeid, skal Anneli endelig spille sammen med sin nære venn: – Han har vært en læremester for meg

Musikkfestens øvrige scener blir på Musikkpaviljongen, Bårstua/Garasjen, Bardus Bistro, Kongsparken og bakgården til Mack/Driv.

Vil ha alle musikksjangere

I fjor gikk 62 konserter av stabelen under arrangementet som starter klokka 12 på formiddagen. I fjor var det 42 påmeldte band, men i år håper arrangørene å sette deltakerrekord.

– I teorien er det plass til to band per scene, per time, sier teknisk leder Sivert Henriksen.

Orkestre, kor DJ’s, korps og band innenfor alle musikksjangre ønskes velkomne til å spille under musikkfesten.

– Vi er åpent for det aller, aller meste av musikk. Nivået på artistene har vært bra i alle år, så å få innpass under musikkfesten er først og fremst et spørsmål om logistikk, sier Henriksen.

SKAL SPILLE: Erik Ness og Thørbjørn Reppe møtte opp i domkrikeparken tirsdag, for å melde på sitt band Sylfrekt Orkester til årets Musikkfest. Foto: Helge Skog 

SKAL SPILLE: Erik Ness og Thørbjørn Reppe møtte opp i domkrikeparken tirsdag, for å melde på sitt band Sylfrekt Orkester til årets Musikkfest. Foto: Helge Skog 

 

– Jo flere sjangere – jo bedre, legger Abramova til.

Kveldsprogrammet Musikkfest Natt skal arrangeres for fjerde gang, men her er mye fortsatt uavklart. I fjor sto det 19 konserter på kveldsprogrammet, spredt utover sentrums utesteder.

– Foreløpig har Amtmandens, Bårstua og Garasjen signalisert at de ønsker konserter på kveldstid, sier Abramova.

Publikum legger igjen penger

Musikkfesten vil bidra til et levende sentrum, og byrommet på en annerledes og inkluderende måte. Bonusen er at strømmen av publikum også gir næringslivet i sentrum et lite løft.

Les også: Lover «kanonbra» musikkfest i nordbyen

I 2017 økte handelen i sentrum med 30 prosent under Musikkfest Tromsø, sammenlignet med en «vanlig» lørdag, ifølge tall fra Tromsø Sentrum AS.

Musikkfesten samarbeider med både næringsaktører og frivillige lokalisert i sentrum, og sponses av kommunen og Sparebanken Nord-Norge.

– Folk legger igjen penger i sentrum når de kommer hit for å høre musikk. Man sparer jo tross alt inn en del penger på kultur denne lørdagen, i og med at konsertene er gratis, humrer aktivitetskoordinator i Tromsø kommune, Vilde Fjeldheim Wold.

– Fin mulighet for nye band

Ett band dukket tirsdag formiddag opp i Domkirkeparken for å melde seg på musikkfesten. Medlemmene i Sylfrekt Orkester har fartstid fra tromsøband som Lamentation, Dull Boy Jack og Itchincide – som tidligere har spilt på Musikkfest.

Les også: Den lille filmfestivalen merker økende interesse fra utlandet

– Dette blir vår første offentlige konsert i Tromsø. Musikkfest byr på en fin mulighet for nye band som oss, til å spille for et publikum, sier Erik Ness og Thørbjørn Reppe.