Det politiske og humoristiske tungrockbandet fra hovedstaden trenger kyndig og fingernem hjelp under sommerens konsert på Buktafestivalen.

Black Debbath leide inn gitargud Ronni Le Tekrø til å spille gitarsoli i låten «Tons of Rock», under innspillingen av fjorårets album «Norsk Black Metal». At bandets sanger og gitarist Lars Lønning ikke har klart å lære seg nevnte gitarsoli, er dog et betydelig problem.

– Vi var heldige som fikk Ronni til å spille på låten, men vi vil jo ikke dra ham med oss rundt omkring. Derfor oppstår behovet for vikar, forklarer Lønning.

Fikk Stage Dolls-gitarist på scenen

Black Debbath oppfordrer derfor vordende gitarhelter å sende inn videoer av seg selv, med gitar, til bandets Facebook-side.

– Vi ønsker å la «up and coming»-gitarister rundt om i distriktene sole seg i vår glans. Dette har vært veldig vellykka på konsertene så langt. I Trondheim valgte vi for eksempel ut en spennende ung gitarist som heter Torstein Flakne, sier Lønning.

Black Debbaths frontmann er litt usikker på om det finnes verdige søkere i nord.

– Finnes det noen der oppe som kan spille gitar, eller går det bare i joiking? spør han.

Vil ha «kvinnfolk»

Tungrockerne stiller ikke altfor strenge krav til søkerne.

– Man må ha gitar, melde seg på i tråd med reglene og spille en snutt. Man står fritt til å kopiere Ronnis «approach», eller dra gitaren i andre retninger. Vi skal sette ned et råd til å vurdere hvert enkelt bidrag, lover Lønning.

Frontmannen omtaler seg selv og bandets andre gitarist, Aslag Guttormsgaard, som «for tjukke i huet» til å kunne spille gitarsoli som beveger seg raskere enn marsjtakt.

– Vi oppfordrer særlig folk med fremmedkulturell bakgrunn, samt kvinner, å søke. Vi har enda ikke fått inn søknader fra kvinnfolk, som er skandaløst, legger han til.

– Husker mange bare overkropper

Lønning ser fram til et nytt møte med Buktafestivalen, der Black Debbath har spilt mange ganger i tidligere år.

– Vi kjenner festivalen som vår egen bukselomme. Så det er en romslig og trivelig lomme, med stor takhøyde.

Frontmannen tviler likevel på at de får oppleve like brennhete forhold i 2019, som under forrige besøk.

– Da må det ha vært tredve grader i Tromsø. Jeg husker at vi badet i havet bak scenen, sier han.

– Tredve grader vil i så fall ha vært ny varmerekord for Tromsø.

– Kanskje det ikke var fullt så varmt, da. Men jeg husker ganske mange bare overkropper som umulig kan ha blitt utsatt for sol tidligere, avslutter Lønning.