De to barna besøkte Tromsø for å få med seg «moderkonkurransen» – som en del av premien etter selv å ha vunnet Top of the World Youth-konkurransen i Shandong-provinsen i Kina.

Den kinesiske konkurransen har deltakere i aldersgruppen 6 til 23 år.

LES OGSÅ: Russer vant pianokonkurransen Top of the World

– Disse unge pianistene er på et meget, meget høyt nivå i sin aldersgruppe. Jeg var i Kina under finalen 19. mai, og alle dommerne var enige at disse to utmerket seg, sier daglig leder i Top of the World, Håkon Stødle.

Pianistene på 6 og 9 år ble invitert til å spille konsert i foajeen på UNN under sitt opphold i Tromsø. Der fikk tilhørerne høre Angela Guan Hsing Yue Jiang og Ju Chengbo briljere på sykehusets eget Steinweg-flygel.

Håkon Stødle, daglig leder i den internasjonale pianokonkurransen Top of the World – her avbildet sammen med ektefelle og initiativtaker Tori Stødle – mener de to unge pianistene er på absolutt høyeste nivå i sin aldersgruppe. Foto: Ronald Johansen / iTromsø

– Begge to er eksempler på vårt gode samarbeid med Kina. Arrangørene av den kinesiske konkurransen er interessert i både kulturell og næringsmessig utveksling. Å få så gode pianister på besøk vil jeg kalle kulturell utveksling på høyeste nivå, sier Stødle.

LES OGSÅ: Plant plukket fra musikkhistoriens godtepose