Artisten fra Bats of Congress, Tone Pedersen, jobber til daglig på Essens Dagspa. Nå er hun imidlertid på Buktafestivalen for å spille sammen med bandet sitt. I den anledning har vi fått de beste sminketipsene for en kul festival-look.

- Det aller viktigste er at du er og ser ut slik at du trives med deg selv, ut over det må du gjerne forsterke uttrykket ditt når du er på festival, spesielt nå på sommeren når sola i Nord-Norge står høyest. Det er lov å trå utfor komfortsonen sin, jeg tror man har det mye morsommere da. Kjør på med tutu-skjørt og en kul jeans-jakke, sier hun.

Ikke glem leppene

I veska anbefaler Tone og ha med seg en type beskyttelse for sola, spesielt nå som vi har så godt vær under festivalen.

- Men ikke glem leppestiften! Utbryter hun.

BESTE SMINKETIPS: Artist Tone Pedersen deler sine beste festival sminketips.

Hun mener det er kult med litt farge på leppene, og at leppestift absolutt oppgraderer looken.

- Bukta er en veldig rocka festival, og dersom det bor en liten rock-chick i deg som bare får komme ut en gang i året, så er det på tide å slippe henne løs, bare wing that liner, sier hun og gliser.

Visuelt uttrykk på scenen

Pedersen er opptatt av å ha et tydelig uttrykk og formidle en stemning som underbygges av det visuelle slik at musikken også får et visuelt uttrykk.

BESTE SMINKETIPS: Artist Tone Pedersen deler sine beste festival sminketips.

- Jeg vil definere det visuelle utrykket som litt nostalgisk, vi har på en måte et uttrykk som kan bevege seg inn og ut av tider, vi har et romantisk forhold til blant annet 50-60 tallet, forteller hun.