Rakettnatt er nesten utsolgt: – Vi har tatt grep og det har fungert

I fjor hadde festivalen like over 5.000 gjester fredag og 6.200 lørdag. I år går det mot publikumsrekord med 7.000 publikummere hver dag.
Her er Ella Marie Hætta Isaksen i aksjon under fjorårets Rakettnatt. I år er det ventet enda flere publikummere. 
    
      (Foto: Ronald Johansen)

Her er Ella Marie Hætta Isaksen i aksjon under fjorårets Rakettnatt. I år er det ventet enda flere publikummere.  Foto: Ronald Johansen

– Nå er det under 50 festivalpass igjen, og lørdagspassene har vært utsolgt i nesten ei uke. For fredagen er det et sted mellom 100 og 200 billetter igjen. Det ser ut til at det blir helt utsolgt, sier festivalsjef Stian Johansen til iTromsø mandag, og fortsetter:

– Det er en stor økning fra i fjor. Nå ser det ut til at vi får 7.000 besøkende hver dag.

Tok grep etter fjorået

Tross publikumsrekord under festivalens siste dag i fjor, var de samlede besøkstallene langt lavere enn forventet.

– Etter fjoråret tok vi noen grep internt. Det ble blant annet besluttet å ansette en egen festivalsjef og en bookingsjef som er stasjonert i Tromsø. Det har fungert og vi har jobbet godt inn mot årets festival, sier Johansen.

HAR TROA: Festivalsjef Stian Johansen driver ikke med veldedighet, han gir muligheten til Zouorb fordi han har troa. Foto: Daniel Lilleeng 
    
      (Foto: daniel lilleeng)

HAR TROA: Festivalsjef Stian Johansen driver ikke med veldedighet, han gir muligheten til Zouorb fordi han har troa. Foto: Daniel Lilleeng  Foto: daniel lilleeng

 

Han trekker særlig fram bookingene i år som trolig årsak til de høye salgstallene.

– Folk har virkelig omfavnet artistene våre i år, og da særlig Sondre Justad, Madrugada og ikke minst det lokale bandet Hollow Hearts. Vi håper mange tar turen tidlig for å få med seg sistnevnte.

Høyem i fin form

Madrugada-vokalist Sivert Høyem ble lørdag i forrige uke innlagt på Ahus etter at han hadde fått brystsmerter om bord på et fly fra Bodø til Oslo. Han måtte avlyse en konsert i Zürich.

– Beskjeden vi har fått er at han har det fint og at vi ikke trenger å bekymre oss for helga. Det forholder vi oss til. Vi gleder oss veldig, særlig etter å ha lest anmeldelsene fra Parken, sier Rakettnatt-sjefen.

– Legene har konkludert med at det ikke er noe alvorlig feil med helsen min og at smertene mest sansynlig er muskulære, muligens grunnet et frakturert ribbein som kan komme fra å synge rock’n roll-musikk veldig høyt. Smertefullt (og skummelt), men ganske harmløst, skrev Høyem på sin Facebook-side lørdag kveld.