Nok en «Boy», to popikoner, og hele Nord-Norges «favorittgut»

Her er lørdagens Rakettnatt-artister

Hvem i alle dager spiller på Rakettnatt lørdag – og hva bør publikum være obs på? Les Marianne Lein Moes festivalguide om du vil riste på rumpa og sende raketten til værs.
ICONA POP 
    
      (Foto: Scanpix)

ICONA POP  Foto: Scanpix

HOLLOW HEARTS – 17.15, Hovedscenen

Hollow hearts 
    
      (Foto: Promo/Daniel Lilleeng)

Hollow hearts  Foto: Promo/Daniel Lilleeng

Kvartetten er lørdagens superlokale alibi og har fått litt av et ansvar når de skal åpne ballet og få i gang tusenvis av små-fyllesyke festivalpublikummere med kaffe-Baileys i hånda. I slutten av juni startet bandet på turneen som skal ta dem fra Tromsø, via Oslo, og videre til Tyskland i løpet av høsten. I går slapp de deres siste singel «Checking Out» og ingen vil nok krangle på at dette er et av de mest vitale og hardtarbeidende bandene vi har her i byen.

Vær obs på: Byens musikkmiljø, konservatoriet-studenter og lydmenn kommer til å være samlet foran scenen for å heie på sine kamerater. Dette er de samme folkene som blir djevelsk forbanna på dem som snakker høyt under konserter, så her gjelder det rett og slett å holde kjeft (fortelle kan du gjøre etterpå).

LES OGSÅ: Dette er fredagens Rakettnatt-artister

ICONA POP – 18.45, Hovedscenen

De svenske «tjejene» Caroline Hjelt og Aino Jawo møtte hverandre tilfeldigvis på fest i 2009, da de gikk på samme musikkskole i Stockholm. Festligheter har siden da gjennomsyret deres karriere, hvor flesteparten av låtene deres er skikkelig svensk «dansemusikk» som passer perfekt til nettopp – fest. Etter å ha slått gjennom med låten «I love it» i 2012 med Charli XCX, en låt som for øvrig ble brukt i blant annet TV-serien «Girls», fikk hele verden øynene opp for duoen. De har jevnt og trutt gitt ut danselåter over samme lest som deres først hit, men har kun gitt ut to studioalbum. Icona Pop er vant med å spille på store arenaer og ha blant annet varmet opp for Katy Perry, Miley Cyrus og One Direction. I år viste de seg fran sin folkelige side og spilte under den svenske versjonen av «Allsang på grensen» – «Allsang på Skansen»,

Vær obs på: En horde med fulle jenter i slutten av 20-årene som har dratt fram glowstickene og hopper opp og ned mens de roper «Æ elske det».

INA WROLDSEN – 20.30, Hovedscenen

Ina Wroldsen 
    
      (Foto: Promo/ Merlijn Hoek)

Ina Wroldsen  Foto: Promo/ Merlijn Hoek

Dersom navnet Ina Wroldsen ikke høres kjent ut for deg, så har du likevel garantert hørt en av hennes låter.

Wroldsen har skrevet musikk for både Pussycat Dolls, Britney Spears, Demi Lovato, One Direction og Shakira – blant annet. I tillegg har hun både vært med en av låtskriverne og synger på låten «How Deep Is Your Love» med Calvin Harris. Hun er også den ene halvdelen av duoen Ask Embla og har vært Idol-dommer, så dette er en dame med mange popkulturelle baller i lufta.

Den siste tiden har hun likevel satt søkelyset i større grad på sin egen artistkarriere, og det bærer fortsatt ingen tvil om at 35-åringen fra Sandefjord har en unik evne til å produsere popmusikk som klistrer seg på hjernen.

Vær obs på: Alle folkene som står og prater sjit – og som ikke aner at det er Ina Wroldsen som hadde skrevet den låten de har strømmet 950 ganger på Spotify og som kommer til å løpe til scenen i ekstase når de hører «How Deep Is Your Love».

LES OGSÅ: 10 personer du garantert vil møte på Rakettnatt

SONDRE JUSTAD – 22.30, Hovedscenen

Sondre Justad 
    
      (Foto: Geir Barstein)

Sondre Justad  Foto: Geir Barstein

Det blir liksom ikke festival i Tromsø uten at henningsværingen gjester byen og overrasker med et eller annet sprøtt stunt. I fjor tok han med seg en stige ut blant publikum på Buktafestivalen og han har selv lovet at han skal finne på noe nytt i år på Stortorget.

Justad lager dansemusikk, P1-musikk, klinemusikk og nordnorsk allsang og tiltrekker seg dermed også et publikum som består av alt fra mordi til 14-åringens bloggfavoritt. Som en slags ungdommens Halvdan Sivertsen er Justad set sikkerstikk for å avslutte en festival på en verdig måte og Rakettnatt kunne dermed ikke valgt en tryggere finale enn dette.

Vær obs på: Å kaste tomgodset ditt i søpla. Hvis Justad ser deg, kan det hende han blir sinna på vegne av planeten og ber deg sporenstreks om å ta bruk søpla.

LES OGSÅ: Da Sondre skulle spille her igjen, måtte han tenke seg nøye om før han sa ja

BOY AZOOGA – 18.00, Satelittscenen

boy azooga 
    
      (Foto: Promo/Heavenly Recordings)

boy azooga  Foto: Promo/Heavenly Recordings

Nok en «Boy» på scenen under årets Rakettnatt. Denne gangen er det ikke en kis fra Bergen, men en gjeng boys, i et electro-rock-pop-band fra Wales. Musikken høres ut som den kommer fra slutten av 2000-tallet og er vel da nesten, per definisjon, retro. Bandet har blant annet varmet opp for Neil Young og Bob Dylan i Hyde Park og under årets Glastonbury-festival.

Vær obs på: Menn i slutten av 30-årene, i alt for trange bukser som snakker om at alt var bedre før – da band som The Strokes, The Vines og The Hives preget samtlige festivalscener rundt om i verden.

HALIE – 19.45, Satelittscenen

HALIE 
    
      (Foto: Promo)

HALIE  Foto: Promo

Bergensjenta Halie, eller Hannah Emilie Grung som hun egentlig heter, er blant festivalens aller yngste, både på, foran og bak scenen.

Med sine 17 år har hun likevel klart å bli skrytt opp i skyene, spesielt før og etter hennes Skavlan-opptreden i fjor. I 2018 utga hun tre singler, men i år har det vært forholdsvis stille fra henne, på tross av «hypen» rundt hennes artistfremtid. Hun har totalt fire utgitte låter, og ingen studioalbum, så det blir derfor veldig spennende å høre hva hennes live-sett vil bestå av under festivalen.

Vær obs på: At Fredrik Skavlan kan ha tatt turen til Tromsø og står og roper «Jeg oppdaget henne først».

FAY WILDHAGEN – 21.35, Satelittscenen

Fay Wildhagen 
    
      (Foto: Promo/Johanna Siring)

Fay Wildhagen  Foto: Promo/Johanna Siring

Visepop-artist Wildhagen er musikalsk i selskap med artister som Aurora og Susanne Sundfør og lager myke låter som er lett å lytte til. Den 26 år gamle artisten har allerede spilt gitar i 16 år og vært nominert til Spellemannprisen flere ganger. Trolig kommer konserten til å bli en nokså vakker og intim opplevelse.

Vær obs på: Wildhagens profilerte programleder-kjæreste Silje Nordnes, kjent fra P3-morgen, som står og synger «Æ e nordlending æ».

POM POKO – 23.00, Satelittscenen

POM POKO 
    
      (Foto: Promo/Jørgen Nordby)

POM POKO  Foto: Promo/Jørgen Nordby

Det norske bandet kan per definisjon kalles for «flinkisband» med positivt fortegn, i og med at de oppsto i Trondheim, da de gikk på Jazzlinja ved NTNU for noen år siden. Rakettnatt har under årets festival tatt det vågale valget å booke inn en god del band og artister, som kanskje ikke er så veldig kjente blant publikum fordi de forholdsvis ferske. Likevel er det å gå på festival også en mulighet til å bli kjent med ny musikk, som trolig om noen år vil være langt mer etablerte. Pom Poko er et slikt band, med sin lekne og overraskende musikk.

Vær obs på: Hipsterne som tar et standpunkt ved å forlate Sondre Justad konserten tidligere til fordel for Pom Poko.