Videopremiere

– Herlige øyeblikk som er vemodige å se

Tre år etter at The Northern Lies la opp, gir de ut en ny musikkvideo til låten «Radio Show».
SETTER PUNKTUM MED SAMLEPLATE: Tromsø-bandet The Northern Lies med musikkvideopremiere på låten «Radio Show».. Fra venstre: Erik Nilsson, Ida Karoline Nordgard, Håvard Stangnes, Anne Nyno Trulsen og Mikael Pedersen Jacobsen.  
        
            (Foto: Ronald Johansen / iTromsø)

SETTER PUNKTUM MED SAMLEPLATE: Tromsø-bandet The Northern Lies med musikkvideopremiere på låten «Radio Show».. Fra venstre: Erik Nilsson, Ida Karoline Nordgard, Håvard Stangnes, Anne Nyno Trulsen og Mikael Pedersen Jacobsen.   Foto: Ronald Johansen / iTromsø

I 2016 døde Henry Johnsen, som var frontmann, vokalist, gitarist og låtskriver i bandet The Northern Lies.

Tre år senere har resten av bandet bestemt seg for å gi ut en siste plate med låter som de begynte å jobbe med før Johnsens død.

I dag har de premiere på en ny musikkvideo til låten «Radio Show».

Les også: Tre år etter at frontmannen Henry døde gir bandkameratene ut deres siste plate

– Masse herlige øyeblikk og minner

Håvard Stangnes, gitarist og låtskriver i The Northern Lies forklarer at musikkvideoen er klippet sammen av arkivopptak fra turnéer, studioopphold, og ulike konserter.

– Det er litt vanskelig: Når man skal lage en video med et band som ikke finnes lenger, så må man bruke det man har. Vi har vært veldig flinke til å filme med mobilen når vi har vært på turné, og vi var bevisst på å filme når vi var i studio. Vi tenkte den gangen at vi kanskje skulle bruke det til noe, sier Stangnes.Han forklarer at de nylig gjenoppdaget disse gamle videosnuttene.

– Så begynte vi å lete, og det viste seg at vi hadde alle disse videoene liggende. Det var masse jeg trodde hadde blitt borte, sier Stangnes.

De bestemte seg for å lage en musikkvideo av videosnuttene.

– Vi fant det aller, aller meste av det vi hadde filmet, så har Mika Martinussen klippet det sammen til en musikkvideo som ble veldig fin, sier Stangnes og fortsetter:

– Jeg tror mange som har spilt i band vil kjenne seg igjen. Og de som kjente Henry vil også kjenne han igjen veldig godt. Det er masse herlige øyeblikk og minner, som så klart også er vemodige å se i dag, sier Stangnes.

LES OGSÅ: Henry Johnsen (1983-2016)

– En rocka låt

Stangnes forklarer at låten ble spilt inn i Larsville Studio i Stugudalen i 2015. Sangen er skrevet av Henry Johnsen, produsert av Håkon Gebhardt, og mikset av Lars Lien.

– Vi valgte en litt rocka låt til musikkvideoen. Den er ikke blant de aller siste vi spilte inn, men et outtake fra den forrige plata vår.

Låten er en del av bandets siste plate, som slippes 29. november. Stangnes sier at bandet også planlegger en releasekonsert på Blårock 28. november.

– Til konserten har vi invitert med oss ganske mange andre gjesteartister, både noen som skal være på scenen og spille sammen med oss, og noen som skal tolke våre låter, sier Stangnes.

I tillegg til plata og en siste konsert, er Stangnes fornøyd med å kunne gi ut en siste musikkvideo med bandet.

– Vi har valgt at dette blir det siste som kommer fra The Northern Lies.