Det er unntakstilstand, med strenge regler for hvor mange personer som får være i et rom samtidig. Dette går ut over flere festivaler og artister, noen har allerede tatt grep for å arrangere drive-in konserter.

Stian Johansen, festivalsjef for Rakettnatt, utelukker ikke at det samme kan arrangeres i Tromsø.

Ingen konkret plan

– Det er et kult konsept, som hadde vært mulig å få til i Tromsø. Men vi har ingen konkrete planer for det enda, og det kan være problematisk nå når det er så mye snø, sier han.

For tiden jobber de med å gjennomføre hovedprosjektet sitt Rakettnatt, som er i slutten av august. Det er en stund til, men han sier de allerede har kjent på konsekvensene av pandemien.

– Billettsalget har stoppet helt opp, som er forståelig. Men det har ført til et stort inntektsfall sammenlignet med tidligere år. Vi er i krisemodus, og avhengig av hjelp for å komme ut av året på en god måte, sier Johansen.

Krisemodus

De har permittert flere ansatte, og Johansen sier de er i krisemodus. Og har begynt å se på andre muligheter.

– Vi avviser ingenting, og må tilpasse oss etter forholdene. Vi forholder oss til helsemyndighetenes råd og regler, og akkurat nå må vi vente på hva de sier angående våre muligheter for å arrangere festival i august, sier han.

Han har vært i dialog med dem som har arrangerte drive-in konsert tidligere. Han tenker det er en god løsning i denne tiden, samt gir det jobb til folk som sliter, som tekniske leverandører og artister.

– Jeg tror folk i Tromsø hadde vært interessert i å komme på det, om vi arrangerte det. Det hele avhenger av hvor stor kapasitet vi har, sier Johansen.