Trine Lise Olsen, Iren Reppen, The Late Great og Inge Bremnes – slik skal Raketten skape liv i sentrum i august

I tillegg til pølser i brød med rødbeter, sennep og ketchup, skal Raketten bar & pølse i august servere utekonserter, utekino og quiz.
SUKSESS: Siri Therese Lier er sjef for Raketten bar & pølse. Hun forteller at gårdagens konsert som åpnet augustprogrammet, var en suksess.  
    
      (Foto: Håkon Steinmo)

SUKSESS: Siri Therese Lier er sjef for Raketten bar & pølse. Hun forteller at gårdagens konsert som åpnet augustprogrammet, var en suksess.   Foto: Håkon Steinmo

I går startet «augustprogrammet» på Raketten pølse & bar med en gratiskonsert med Tre Strenge Menn – Tromsø Jazzfestivals husband. I hele august Raketten sørge for at Storgata fylles med musikk, kultur og latter.

– Det var veldig koselig i går, med godt vær og full sal. Tre Strenge Menn er et stilig ensemble, og det svinger som bare det, så det ble en suksess. De spiller i kveld også, men hvor fullt det blir i dag får været avgjøre, tror jeg. Vi rigger til med parasollene og håper folk kler seg etter været og kommer, sier daglig leder av Raketten, Siri Therese Lier.

Les også: En festival utenom det vanlige: – Kjøp en øl, støtt en katt

Liv og røre i Storgata

Ideen kom til eier av Rakettkiosken, Erlend Mogård Larsen, i sommer da han funderte på hvordan han skulle få liv og røre tilbake i Storgata og Raketten.

– Vi åpnet i august etter å ha vært stengt siden koronautbruddet i mars. Vi hadde til da hatt en fin sesong med nordlys og turisme, men så kom det totale mørket. Med dette stunt-prosjektet vil hjelpe økonomien til artistene, skape mer aktivitet for oss selv og også bidra til aktivitet i byen, noe Tromsø skriker etter, sier Larsen.

RAKETTEN: Erlend Mogård-Larsen er eier av Raketten bar & pølse.  
    
      (Foto: Tom Benjaminsen / iTromsø)

RAKETTEN: Erlend Mogård-Larsen er eier av Raketten bar & pølse.   Foto: Tom Benjaminsen / iTromsø

Utenfor Raketten har de laget et inngjerdet område med sitteplasser og bord, som ivaretar smittevernskravet om avstand. Alle gjester må registrere seg, selv på gratisarrangementene, på grunn av smittevern og smittesporing.

– Tror du folk blir ekstra bekymret for å gå på arrangement etter den nye oppblomstringen av korona?

– Det er en håpløs situasjon, og ikke noe vi kan gjøre noe med. Vi følger smittevernskravene, og så må alle ta forhåndsregler. Alle er jo klare over det. Jeg jobber daglig med Salt i Oslo, og slike ting som dette har vi gjort mye av. Alt vi har gjort i Oslo har stort sett vært utsolgt. Jeg tror folk er tørste etter å oppleve ting igjen, og jeg håper så mange som mulig kommer.

Les også: Jørn Hoel fortviler over selfie-gærne fans: – Fløtt dæ, har du ikkje hørt om korona?

Trine Lise Olsen og Iren Reppen

På programmet står blant annet konserter med Inge Bremnes, The Late Great, Kohib og Anne Nymo Trulsen. Komiker Trine Lise Olsen skal også innom med sitt prosjekt Ramsalt, hvor hun har med seg gjest Iren Reppen.

– Vi er ikke helt ferdig med programmet enda, men det består av mange artister fra nærområdet. Det er veldig gøy, og en veldig fin måte å re-oppdage lokale artister på. I tillegg til konserter blir det utekino i høstmørket, hvor vi viser blant annet Mamma Mia og Bohemian Rhapsody. I tillegg skal vi ha quiz.

– Er augustprogrammet et plaster på såret for at det ikke blir Rakettnatt i år?

– Nei, dette har ikke noe med Rakettnatt å gjøre. Dette er et prøveprosjekt, og hvis vi får det til å fungere og det blir fint, er det noe vi kan gjenta til neste år. Og det trenger ikke nødvendigvis være i august, sier Larsen som er gründeren bak Rakettnatt.