Dagny i stort intervju med BBC: «Hun lyser opp Tromsøs mørketid»

Forrige uke ga Dagny ut debutalbumet «Strangers / Lovers», men karrieren til Tromsø-artisten kunne sett helt annerledes ut.
MØRKETID: I en lengre reportasje beskriver BBC hvordan musikken til Dagny lyser opp mørketiden i Tromsø. 
        
            (Foto: Ignat Wiig)

MØRKETID: I en lengre reportasje beskriver BBC hvordan musikken til Dagny lyser opp mørketiden i Tromsø.  Foto: Ignat Wiig

Dagny Norvoll Sandvik har hatt en lysende karriere siden hun fikk gjennombruddet med låten «Backbeat» i 2016.

BBC skriver i en lengre artikkel om hvordan Dagny har strålt opp fra mørketiden i Tromsø.

«Etter å ha kjempet mot alt mørket, kan man anta at regionens musikk er nedtonet og melankolsk. I stedet kompenserer artister som Röyksopp og Lene Marlin for klimaet med musikk som er varm og euforisk. Nå kan vi legge til Dagny i den listen», skriver BBC.

LES OGSÅ: – E du gal? Korona vil være over lenge før det!

– Ville bli keeper

Foreldrene til Dagny er begge musikere, men det var likevel ikke gitt at hun skulle drive med det samme, forteller hun til nettstedet.

– Jeg ønsket å bli fotballkeeper, deretter astronaut og arkeolog. Det var slike ting jeg drømte om, fordi musikken var alltid innen rekkevidde, forteller Dagny til BBC.

I løpet av ungdomstiden var Dagny faktisk så uinteressert i musikk at hun holdt på å stryke i faget da hun gikk musikklinja på videregående.

– Jeg var tydeligvis elendig i musikk på den tiden. Jeg husker jeg var i gruppe med to andre jenter som aldri kom på skolen, og vi skulle fremføre sangen ved slutten av uka. På torsdagen hadde jeg fortsatt ikke hørt noe fra dem, så jeg ble nødt til å skrive noe selv. Jeg kunne bare fire grep på den tiden, men for å være ærlig, i popmusikken klarer man seg med fire grep, sier Dagny til mediet.

Deretter skulle alt endre seg for Tromsø-artisten.

– Jeg antar at læreren min så noe, eller kanskje bare var overrasket at jeg sang. Han ordnet i alle fall små konserter for meg rundt om i byen, sier Dagny.

Til USA

Musikken førte Dagny til London med hennes daværende kjæreste, hvor de produserte låter sammen. Året var 2015 og hun følte at musikken ikke ledet noen vei. Det var da de lagde en EP med låten «Backbeat».

– Vi bestemte oss for å lage en EP uten å tenke så mye over hvordan veien videre skulle bli. Den var mer for at vi skulle ha det moro og vi ønsket å være i studio og spille musikk sammen, sier Dagny til BBC.

LES OGSÅ: Musikkintervjuet: Dagny: – Jeg tror ikke at jeg er noe!

Sangen skulle i utgangspunktet slippes i februar kommende år, men så – en fredag i september – fikk hun en telefonsamtale fra Los Angeles. «Zane Lowe vil ha premiere på låten din førstkommende onsdag», sa personen i andre enden. Lowe er en av verdens mest kjente radioverter og ønsket å spille låten på det som da var Apples nye radiokanal Beats 1.

Selv om det fortsatt gjensto litt arbeid med å ferdigstille låten var denne muligheten så stor at de bare måtte ta den. Da låten ble så ble spilt samlet de seg rundt radioprogrammet for å høre den sammen.

– Vi feiret med en flaske Prosecco og da det var over så alle på hverandre og tenkte hva nå?, sier Dagny.

Siden den gang har Dagny produsert en rekke hiter, og låten hennes «Love you like that» har blitt brukt som grunnlag for Katy Perrys sang «Never really over».

– Det var surrealistisk, sier Dagny til BBC.