Roar Dons skal skape julestemning på «hjemmebane»

Trubadur og eier av eiendomsselskapet Pellerin, Roar Dons, skal synge julen inn på The Edge.
KONSERT: Roar Dons varter opp med førjulskonsert på The Edge. Her sammen med Ida Kristine Jakobsen, hotelldirektør på The Edge.  
        
            (Foto: Clarion Hotel The Edge / Sander Torneus)

KONSERT: Roar Dons varter opp med førjulskonsert på The Edge. Her sammen med Ida Kristine Jakobsen, hotelldirektør på The Edge.   Foto: Clarion Hotel The Edge / Sander Torneus

I 2018 flyttet Roar Dons til New York hvor han bodde i et halvt år. Der ble han veldig inspirert av den amerikanske julestemningen.

Nå vil han bringe den amerikanske julestemningen til Tromsø med en førjulskonsert på The Edge. Hotellet eiendomsselskapet hans Pellerin eier halvparten av.

– I en tid der vi ikke kan reise, tenkte vi det var passende å kunne sette opp en førjulskonsert der publikum kan kjenne på julefølelsen fra New York. Skøyter, julemarked, frostrøyk og julegrantenning. Det var noe for seg selv, og jeg ville overføre denne julefølelsen til Tromsø, sier Dons, i en pressemelding.

LES OGSÅ: Jørn Hoel fortviler etter trist avlysningsbudskap til fansen: – Føkkings nedtur (bak betalingsmur)

Konsert i restauranten

Konserten settes opp i hotellets restaurantområde i andreetasjen fylt med juledekorasjoner.

– Vi får ofte kommentarer fra gjester og publikum at de får den varme julefølelsen når de kommer inn gjennom dørene. Med at vi har såpass få plasser, var anledningen perfekt for å kunne gjøre noe som vi aldri før har gjort. Vi tror at publikum blir å sette pris på julekonsert med varme dekorasjoner og kveldsutsikten mot Tromsøysundet som bakgrunn, sier Ida Kristine Jakobsen, hotelldirektør på The Edge, i pressemeldingen.

LES OGSÅ: Kirken taper hundretusener på avlyste julekonserter: – Går ut over ting vi sårt trenger (bak betalingsmur

– Veldig spesielt

For Dons blir konserten en personlig opplevelse da han var en av initiativtakerne bak bygget.

– Det blir veldig spesielt å endelig kunne fremføre egen musikk på The Edge. Jeg har aldri spilt her før. Hotellet åpnet for seks år siden, og det er ganske unikt at det aldri har skjedd før nå. Både musikken og The Edge betyr mye for meg. Med tanke på året verden har vært igjennom, så blir dette både varmt og en personlig opplevelse. Dette er noe jeg tror at publikum også blir å føle på, sier Dons.

Roar Dons spiller 10. og 11. desember, og vil spille låter fra hans nyeste album i tillegg til utvalgte juleklassikere.