Dagny skal spille på landets største festival

Dagny skal spille på Øyafestivalen neste år.
Dagny Norvoll Sandvik 

Dagny Norvoll Sandvik 

Det er bare et par uker siden Dagny vant prisen for Årets låt for «Somebody» under P3 Gull. Nå er det bekreftet at tromsøartisten skal spille på landets største festival. Hun var opprinnelig booket til festivalen i år, men koronapandemien satte en stopper for musikkfesten i Oslo.

LES OGSÅ: Dagny vant gjev pris: - Jeg blir litt rørt

I en pressemelding skriver Øyafestivalen:

«Dagny Norvoll Sandvik fra Tromsø har på få år etablert seg som en av landets fremste popartister. Gjennombruddet kom i 2015 med låten Backbeat. Samlet har denne og de påfølgende singlene over 200 millioner avspillinger i strømmetjenester. Dagny er en solid liveartist og sterk låtskriver. Hun var i 2018 nominert til Spellemann for det sistnevnte. Samme år hadde hun en stor hit med Drink About, et samarbeid med Seeb. I 2019 opplevde hun å være medkomponist på Katy Perrys hit Never Really Over, som gikk inn på topp ti i mange land.»

I 2020 har Dagny gitt ut albumet «Strangers/lovers» og har ennå ikke fått turnert med albumet. I 2021 har hun derimot store turnéplaner og i høst la hun ut billetter til en Europaturné i april.

– Jeg tror alle som kjøper billetter er klar over at det kanskje ikke går. Likevel føles det godt å se en turnéplakat igjen, å ha noe å se fram til, noe å fokusere på. Jeg vil heller ha en «slap in the face» til neste år enn å sitte og ikke tenke at vi skal gå fremover på et tidspunkt. Jeg håper jo både på Europa- og Norgesturné og festivalsommer til neste år. Men det er kanskje mye å håpe på, jeg vet ikke, sa Dagny til iTromsø i oktober.

LES OGSÅ: Dagny i stort intervju med BBC: «Hun lyser opp Tromsøs mørketid»

Øyafestivalen skal etter planen arrangeres fra 10.–14. august neste år. Blant andre artister som skal spille på festivalen er Bon Iver, Kvelertak, Arif, Aurora, Emilie Nicolas og Sondre Lerche.

Foreløpig er det klart at Dagny skal spille på fredag under festivalen.

Før den tid er det mulig å få se tromsøartisten i en helt annen rolle. Hun dukker nemlig opp i Neflix-serien «Hjem til jul».

LES OGSÅ: Denne jula kan du se Dagny på Netflix