Buktafestivalen: Plan B

Bandet Homo var først ut på scenen i dag – møt gjengen bak

De møttes på Kongsbakken videregående skole, torsdag sto de sammen på Paradisscenen for første gang under Buktafestivalen: Plan B.
Fra venstre bak: Brage Ingebrigtsen Navas (18), Fredrik Sandvik Olsen (20), Håkon Asbjørn Rasmussen (16), Krister Wollen (20). Fra venstre foran: Amund Bellvika (17), Frida Mathea Sørbøe (18), Tuva Haua (19), Sofie Lauritzen (19), Åsne Rødsandbøe (22).  
    
      (Foto: Håkon Steinmo )

Fra venstre bak: Brage Ingebrigtsen Navas (18), Fredrik Sandvik Olsen (20), Håkon Asbjørn Rasmussen (16), Krister Wollen (20). Fra venstre foran: Amund Bellvika (17), Frida Mathea Sørbøe (18), Tuva Haua (19), Sofie Lauritzen (19), Åsne Rødsandbøe (22).   Foto: Håkon Steinmo

Tromsøbandet Homo sto tidlig torsdag kveld klare på scenen under Buktafestivalen: Plan B som i år finner sted utenfor Hålogaland Teater. Gjengen hadde aldri stått på en så stor scene før, men de gledet seg veldig da iTromsø snakket med dem i forkant av konserten.

– Vi gleder oss bare, det blir mange folk. Mer folk enn vi har sett på en stund. Publikum sitter jo litt langt unna scenen, så selv om vi gleder oss så trur vi kanskje det blir litt rar stemning for hvordan skal vi få kontakt med publikum? spør en av vokalistene, Sofie Lauritzen (19).

– Det er første gang vi spiller ute, og jeg trur det vil bli kaldt, legger Amund Bellika (17) og Fredrik Sandvik Olsen (20) til.

LES OGSÅ: Publikum anmelder første dag

Hvorfor navnet homo?

Mange tenker kanskje at navnevalget til bandet er noe kontroversielt, men bandet har en klar mening bak det.

– Vi har lyst til å feire Pride hele året. I dag brukes ordet som et skjellsord, så vi ønsker å forbinde det med noe godt, da gjennom musikk. Navnet passer jo også fint til sjangeren vi spiller, altså funk og soul som gjerne er LGBTQ+-partymusikk. I tillegg så er det et navn mange husker, forklarer Lauritzen.

TAR TILBAKE ORDET: Da vokalist Sofie Lauritzen og resten av bandet skulle finne et navn, valgte de å gå for det kontroversielle navnet Homo. Deres mål er å ta tilbake ordet som nå brukes som skjellsord.  
    
      (Foto: Håkon Steinmo)

TAR TILBAKE ORDET: Da vokalist Sofie Lauritzen og resten av bandet skulle finne et navn, valgte de å gå for det kontroversielle navnet Homo. Deres mål er å ta tilbake ordet som nå brukes som skjellsord.   Foto: Håkon Steinmo

Gir snart ut ny musikk

Bandet Homo har lenge skrevet egen musikk, og nå gir de snart ut sin første singel.

– Vi har skrevet mange sanger, veldig mange gode, men også en del dårlige, forteller Lauritzen og ler sammen med bandet.

14. august gir bandet ut sin første singel. Samme dagen kan du se de opptre på Jazzfestivalen i Tromsø.

SE BILDESERIE: Her er torsdagens artister

Fikk tårer etter konserten

Da klokken nærmet seg 18.30 var Homo ferdigspilt. For trommeslager Fredrik Sandvik Olsen var konserten en så stor opplevelse at han fikk tårer i øynene.

– Jeg ble så overveldet, på en god måte. Det var så utrolig mange folk og det føltes så bra å spille, jeg fikk så mange gode inntrykk. Jeg koste meg sikkerlig, sier Olsen.

De tre vokalistene klarte ikke stoppe da de først snakket om hvor mye de koste seg.

– Det var dritartig. Jeg klarer ikke slutte å smile, sier Lauritzen.

– Jeg trudde ikke det kom til å være så digg å spille ute, men det var det virkelig. Vi var også litt bekymret for at det ikke kom til å være så mange folk siden vi var først på scenen. Men folk var tidlig ute og vi fikk en kjempegod opplevelse, forteller vokalist Tuva Haua.