Syv år har gått siden Svein Berge og Torbjørn Brundtland slapp den nedstemte platen «The Inevitable End».

Den prisbelønte, storselgende og internasjonalt anerkjente duoen sa da at den skulle være det siste albumet deres – selv om Röyksopp i seg selv ikke planla å slutte.

I en søknad til kulturrådets Fond for lyd og bilde fra Röyksopps eget selskap Seabee heter det nå at de «er i ferd med å starte det som kommer til å bli deres mest ambisiøse prosjekt frem til i dag».

Det fremgår at det dreier seg om et trippelalbum.

STJERNEHJELP: Röyksopp lover kjente sangstemmer på sitt nye prosjekt. Her med svenske Robyn, som de har samarbeidet mye med. Foto: Jørgen Braastad

Röyksopp har tradisjon for å bruke prominente sangstemmer på sine innspillinger, som Erlend Øye og Anneli Drecker på debutplaten for 20 år siden, til Susanne Sundfør og Robyn på «The Inevitable End».

«Flere kjente vokalister vil bidra på innspillingen», heter det i søknaden.

I en annen søknad er vokalistene på platen navngitt – dog bare ved fornavn:

Astrid, Susanne, Rebekka, Jamie, Rosie, Alison, Maurissa og Pixx.

Kostbart

Totalbudsjettet for innspillingsprosjektet oppgis å være på 7,1 millioner.

Det er nesten det tredobbelte av budsjettet for en av fjorårets dyreste norske plateinnspillinger, Astrid S’ debutalbum.

Det fremgår av budsjettet at Röyksopp regner med til sammen nesten seks millioner i salgsinntekter, sponsorinntekter og private tilskudd i forbindelse med utgivelsen.

De kalkulerer der med 906.000 i honorar til musikere, produsenter og «andre» som bidrar på innspillingen.

Ber om penger til turné- og konsertvirksomhet

Duoen planlegger også konsertaktivitet i forbindelse med utgivelsen. I en annen søknad til Norsk Kulturråd ber de om turné- og virksomhetstilskudd for 2022 og 2023.

De oppgir planlagt aktivitet i USA, Storbritannia, Tyskland, Russland, Australia, New Zealand og Tyrkia i tillegg til det nordiske markedet.

VG har bedt Berge og Brundtland om kommentar til saken.

Plateselskapet Warner er ført opp som distributør for utgivelsen, de sier til VG at de ikke har informasjon.