Dons med god hjelp

Våren 2018 tilbrakte Roar Dons i Studio G i New York hvor han spilte inn sitt andre soloalbum. Nå er resultatet her.
 
1 / 1

«Snart e morran her» er blitt et velspilt og godt gjennomarbeida album med 10 låter i vinylutgaven og to ekstra i den digitale. Dons har henta inn ekstra styrke i skriveprosessen. Violet Road-vokalist Kjetil Holmstad-Solberg har sin medsignatur på nesten alt av musikk, og i tillegg bidrar han også på de fleste tekstene der også ringreven Ragnar Olsen har hatt ei hånd på pennen, både som medforfatter og gjendikter. Også Sif Vik står som medforfatter på låten «Stjernestøv».

Sentrale i innspillingene er amerikanske Chris Cubeta og Gary Atturio både som teknikere, miksere, produsenter og musikere. Og de gjør en god jobb med både lydbilde og utøvelse av musikken. I tillegg er Spencer Cohen sentral med solid traktering av trommer på mange av låtene.

I tillegg har Roar Dons tatt med seg sin sønn, gitaristen Mathias Dons, og datter, vokalisten Karoline Dons, samt saxofonisten Håkon Skog Erlandsen som alle også medvirka på hans forrige album, «Snart e natta over» (2017). Sett i relasjon til forrige utgivelse, representerer «Snart e morran her» ei positiv utvikling. Låt for låt er det kvalitet hele veien.

Oppholdet i Brooklyn har utvilsomt vært med på å prege tekstene med et litt anna perspektiv på verden og kanskje også på seg selv. At nye musikere kommer inn, er også med på å ta musikalsk uttrykk i litt andre retninger enn for to år siden. Det som etter mitt syn trekker litt ned, er at det skapes litt lite variasjon mellom låtene. Det blir mye popmusikk i midtempo. Bare unntaksvis får vi en ballade eller en litt mer rocka låt.