Ser endelig enden av prosjektet «Theres Always Next Season»

I fjor måtte Carl Christian Lein Størmer trekke sin egen film som åpningsfilm på TIFF. Endelig ser han slutten av produksjonen.
Eget SOUNDTRACK: Carl Christian Lein Størmer øver med egen musikk til filmen «1997 Forever». Nå ser han endelig slutten på oppfølgerprosjektet «Theres Always Next Season».Foto: Tom Benjaminsen 

Eget SOUNDTRACK: Carl Christian Lein Størmer øver med egen musikk til filmen «1997 Forever». Nå ser han endelig slutten på oppfølgerprosjektet «Theres Always Next Season».Foto: Tom Benjaminsen 

SENTRUM: Under Tromsø Internasjonale Filmfestivals 25-årsjubileum (2015) annonserte festivalen at tromsøværing Carl Christian Lein Størmer skulle åpne festivalen med snowboardfilmen «Theres Always Next Season».

LES OGSÅ: Da Ole Giævers fotograf måtte avlyse, stilte stjernefotografen opp

Dessverre ble det altfor kort tid for Størmer, som per dagsdato enda ikke er ferdig med produksjonen.

Nylig har han tilbrakt tre-fire måneder i et studio i Oslo for å klippe filmen ferdig, men enda gjenstår en del arbeid.

Eget soundtrack

– Jeg kan si at det nærmer seg. Det er en lang prosess hvor jeg egentlig ikke har noen referansepunkter om hvor mye arbeid som skal til for å lage en langfilm. Jeg har jobbet i mange år der det har vært snakk om å bli ferdig, sier Størmer, som forteller at det hele har blitt omtalt som et evighetsprosjekt, men nå ser han slutten i det fjerne.

– Det er ikke snakk om år lengre. Jeg tør ikke si når, men når det nærmer seg vil folk merke det, sier filmskaperen kryptisk.

LES OGSÅ: Joddski vs. Egon på HT

I tillegg er det også en musikalsk prosess som skal i havn. For i likhet med snowboard-odysseen «1997 Forever», som Størmer har turnert med det siste året, er det snakk om å lage egen musikk til sin egen produksjon.

Under «1997 Forever» spilte riktignok bandet «1997» under hver kinovisning av filmen live til filmen. Denne gangen blir det nok ikke det, sier Størmer.

Norges beste klipper

Naturlig nok tok Størmer det tungt når han innså at han ikke rakk TIFF i 2015, og han setter ikke TIFF 2017 som et nytt mål.

– Det var i hovedsak tungt ovenfor festivalen, og for meg selv med tanke på at man ikke kommer i havn med egne mål. Nå har jeg sittet i tre-fire måneder med en av Norges beste klippere, og vi er enda ikke ferdig. Da sier det seg selv at det ikke kunne gå i fjor, sier tromsøværingen, som forteller at historien i filmen foregår både i nåtid og i fortid.

LES OGSÅ: Joddski-dokumentar tar av på internett

– Det viktigste for meg nå er å fokusere på å få filmen, fortellingen og personene god nok for lerretet, sier Størmer, som for tiden er aktuell med filmen «Den vanskelige tida» med Joddski.