Nå er «verdens beste» filmfestival i gang!

I dag gikk barnefilmfestivalen i gang, og det med to skolevisninger for nesten 400 barn. Nå sikter festivalen mot publikumsrekord.
 

Foran 400 barn åpnet programsjef Sandra Aminda Indahl festivalen, som går av stabelen for fjerde gang. Siden 2013 har besøkstallene vært gode, takket være Den kulturelle skolesekken (DKS), som sikrer skolevisninger på dagtid. Men også kveldsprogrammene har vært godt besøkt de siste årene.

- I dag er det skolevisninger på festivalen. Vi har startet festivalen tidligere i år fordi vi har såpass mange skolevisninger på programmet, forteller programsjef i festivalen, Sandra Indahl.

 

Anmeldelse: «Årets viktigste (barne)film».

- I dag har vi to visninger som det kommer utrolig mye folk på. Den ene er «Marnie - Min hemmelige venninne», som det kommer tredje- og fjerdeklassinger på, og litt seinere i dag viser vi «Den nye gutten», og den kommer det femte-, sjette-, og sjuendeklassinger på.

Til sammen er det dermed i underkant av 400 barn som får innvie årets barnefilmfestival i dag, mandag.

Ledelsen har plukket ut godt over 30 filmer som de håper skal treffe barn - og ikke minst voksne - i uken som kommer.

– Vi har hatt store mål om å øke publikumstallet i år. For å gjøre det må vi ha gode filmer, og det har vært tøft å velge ut de som til slutt endte opp på programmet, sier Indahl.

Festivalen har nemlig to ekstra dager til rådighet sammenlignet med fjoråret. Noe som gir et godt utgangspunkt for et rekordår.

– Vi merker at disse dagene gir oss stor pågang. Det var opp mot 4.000 publikummere i fjor, men i år skal vi nå opp mot 6.000. Jeg vet ikke helt hva tallet blir, vi får bare vente og se.

Disse filmene burde du få med deg på festivalen!

Første året av festivalen var det 5.700 besøkende, i 2014 var 5.010 besøkende og den store nedgangen i 2015 til bare 4.119 besøkende skyldtes i hovedsak at DKS reduserte sin støtte til festivalen.

– Antall solgte billetter til publikum hadde likevel en liten oppgang det året, sier Indahl.

Selv gleder Indahl seg aller mest til den offisielle festivalåpninga, som er på torsdag.

 

- Jeg gleder meg til å se en fullsatt sal med masse unger! Men premieren på «Den unge Zlatan», som er på fredag, gleder jeg meg også veldig til. Der kommer blant annet Christer Johnsgård og skal innlede sammen med en av prosjektklasseungene. De skal snakke fotball og skape god stemning i salen!

Trenger ikke barn

Programmet i år er på totalt 32 filmer og ikke alle er bare beregnet for barn. Festivalen jobber nemlig aktivt med å få voksne til å besøke festivalen, uten å måtte ta med seg et barn som unnskyldning.

– Festivalen skal være en festival for alle. Det er ofte voksne som går i følge med barna sine, og det skal være noe i filmene for voksne også. I tillegg har vi et voksenprogram som handler om hvordan man forstår barn og hvordan barn tenker, sier Indahl.

– Gå på en film som du syns ser morsom ut. Det trenger ikke være gravalvorlig. Det er heller ikke nødvendig å ha med seg unger. Festivalen er for alle.