Tromsø-film vant pris i Tyskland

Torfinn Iversens film «Oskars Amerika» vant den prestisjetunge hovedprisen på Lucas-festivalen i Frankfurt.
PRISVINNER: Den Tromsø-produserte filmen «Oskars Amerika» vant pris i Tyskland i helga. 
    
      (Foto: Storytelling Media)

PRISVINNER: Den Tromsø-produserte filmen «Oskars Amerika» vant pris i Tyskland i helga.  Foto: Storytelling Media

– Det er et «kick» å vinne en pris som dette. Lucas er en veldig bra, viktig og stor festival, sier filmens produsent Mona Steffensen.

Arrangeres for 40. gang

Steffensen er daglig leder i det Tromsø-baserte produksjonsselskapet Original Film AS, som ble etablert for tyve år siden. Hun sier at prisen gir økt motivasjon for å fortsette i jobben med film.

– Vi får betalt for å ha vært ambisiøs på vegne av et nordnorsk produksjonsselskap, når vi slår igjennom internasjonalt – fra Tromsø.

Lucas Film Festival i Frankfurt er den eldste barne- og ungdomsfilmfestivalen i Tyskland, og ble i år arrangert for 40. gang. Festivalen organiseres av det tyske filminstituttet Deutsche Filminstitut og Deutsche Filmmuseum.

– Det er en prestisjefestival. Å vinne denne prisen er et skikkelig løft for regissøren, for meg som produsent og Original Film, sier Steffensen.

FORNØYD: Produsent Mona Steffensen i Original Film sier at den prestisjetunge prisen gir ekstra motivasjon til å fortsette arbeidet i Tromsø. 
    
      (Foto: Privat)

FORNØYD: Produsent Mona Steffensen i Original Film sier at den prestisjetunge prisen gir ekstra motivasjon til å fortsette arbeidet i Tromsø.  Foto: Privat

– En fjær i hatten

8 filmer var nominerte i seksjonen 8+, der «Oskars Amerika» vant pris for beste spillefilm.

– At filmen tok hovedprisen er en fjær i hatten til alle oss som har jobbet med «Oskars Amerika». Det er en bekreftelse på at vi har laget en film som treffer et ungt publikum internasjonalt, sier Steffensen.

«Oskars Amerika» hadde verdenspremière under Berlinale Internasjonale Filmfestival i februar i år, der den var nominert til krystallbjørnen for beste barnefilm, og ble lansert på norske kinoer i mars i år.

Håper på salg til TV og kino

I helga hadde filmen også den store æren av å åpne barneseksjonen under Filmfest Hamburg, med regissøren og hovedrolleinnehaver Odin Eikre til stede.

Prisen på Lucas-festivalen kan gi nytt liv til «Oskars Amerika», som nå er vist på hele 19 festivaler, håper produsenten.

– Dette kan bety at filmen blir vist på enda flere festivaler, pluss større sjanse for salg av filmen til TV og kino. Det er artig å vinne en pris i et så stort land og marked som Tyskland.