Den store kinodagen

Mot fullt hus på kinomaraton

Det går mot fullt hus i den største kinosalen på Fokus kino når det 20 timer lange filmmaratonen med «Harry Potter» starter fredag ettermiddag.
POTTER-MARATON: Til tross for at visningen av alle åtte «Harry Potter»-filmer tar 20 timer er den største kinosalen på Fokus nesten utsolgt. Foto: Warner Bros. Pictures 
    
      (Foto: Warner Bros. Pictures)

POTTER-MARATON: Til tross for at visningen av alle åtte «Harry Potter»-filmer tar 20 timer er den største kinosalen på Fokus nesten utsolgt. Foto: Warner Bros. Pictures  Foto: Warner Bros. Pictures

Aurora kino Fokus viser for første gang alle de åtte «Harry Potter»-filmene etter hverandre i forbindelse med Den store kinodagen lørdag.

Tisse- og matpauser

Klokken 15.00 fredag ettermiddag inntar Potter-fansen sal 1 og først lørdag formiddag klokken 11.00, 20 timer etter, vakler de trøtte og slitne ut av kinosalen.

– Vi har solgt 378 av de 418 setene, det er helt utrolig. Det er lov å ta med seg pute og dyne, for den som vil ta seg en blund. Det er også lagt inn både røyke-, tisse- og matpauser, sier kinosjef Frank Bakkemo på Aurora kino Fokus.

KINOENS FESTDAG: Kinosjef Frank Bakkemo regner en travel dag på kinoen i forbindelse med Den store kinodagen, som i år arrangeres for 30. gang. Foto: Ronald Johansen 
    
      (Foto: Ronald Johansen / iTromsø)

KINOENS FESTDAG: Kinosjef Frank Bakkemo regner en travel dag på kinoen i forbindelse med Den store kinodagen, som i år arrangeres for 30. gang. Foto: Ronald Johansen  Foto: Ronald Johansen / iTromsø

Det er ikke bare Harry Potter som trekker fans til helgens filmmaraton. Også i de andre kinosalene fylles setene opp av filmhungrige som enten skal se «Ringenes Herre»-trilogien (12 timer), de fem «Pirates of the Caribbean»-filmene (12,5 timer), seks «Marvel fase 2»-filmer (12,5 timer), «Hobbiten»-trilogien (7 timer 45 minutter) eller første sesong av «Game of Thrones» (8,5 timer). Sistnevnte maraton er for øvrig gratis.

Slipper matkø

Av kinoens 963 seter var det torsdag formiddag solgt billetter til 636 av dem.

LES OGSÅ: Nå skal kinoen vise 20 timer langt «Harry Potter»-maraton

– Det er skikkelig imponerende at folk klarer å holde ut. Filmmaraton er en ekstrem sosial ting, som jo film på kino også er. Her er det både guttegjenger og venninnegjenger som går sammen på kino, sier Bakkemo.

I år er det mulig å forhåndsbestille mat, drikke og snacks til maratonvisningene.

– Da slipper man matkø, og maten kan hentes i en pause når det passer.

Kostymer

Blodfansen til de ulike filmene stiller opp i kostymer. De ivrigste er tidlig ute for å spørre kinoen om hva som vises i år.

LES OGSÅ: «Den 12. mann» får verdenspremière i Tromsø

– Maratonvisningene blir mer og mer populær, og hvert år er det noen som kler seg ut. Når ryktene begynner å gå om Den store kinodagen kommer spørsmålene om hvilke filmer skal som vises og når billettsalget starter.

Bamsesykehus

Filmmaratonen er som et vorspiel å regne til årlige filmfesten Den store kinodagen på lørdag. Da frister kinoen med halv pris på kinobillettene, bamsesykehus og 36 filmtitler for liten og stor.

– Til filmene utenom maratonvisningene har vi solgte over 1.600 billetter. Den store kinodagen arrangeres for 30. gang i år, og det bruker å være et vanvittig trøkk, med aktiviteter rettet mot barnefamilier og unger. Det mest populære bruker å være bamsesykehuset for legestudenter fra UiT behandler «syke» kjæledyr.


iTromsø ønsker en åpen og saklig debatt. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller strider mot etikk eller lovverk. Vi oppfordrer alle til å være saklig og vise respekt for andres meninger, og forbeholder oss retten til å utestenge brukere som ikke overholder våre retningslinjer i kommentarfeltet.