– Da jeg begynte i stillingen 1. november i fjor, fikk jeg spørsmål om «Love Actually» skulle vises. Noen var bekymret for at den ikke skulle vises, sier Sveinung Wålengen, leder på Verdensteatret kino.

Hyggelig tradisjon

Filmen har lenge vært en fast førjulstradisjon på Verdensteatret før han begynte i jobben. Han kan love at det blir visning i år også.

– Det er fascinerende ettersom «Love Actually» vises mye på TV og er lett tilgjengelig, men det har blitt en tradisjon å gå og se filmen sammen. Jeg synes det er hyggelig for Verdensteatret å ha en sånn tradisjon.

Mens «Love Actually» (2003) og «Alene hjemme» (1990) er moderne juleklassikere, står en annen skikkelig gammel juleklassiker også på desember-programmet, «It’s A Wonderful Life» fra 1946.

Film om verdens verste film

Det blir imidlertid ikke bare julestemning på Verdensteatret neste måned, det blir blant annet to førpremièrer, før ordinær kinopremière 2. juledag: Michael Hanekes «Happy End» og James Francos «The Disaster Artist».

VERDENS VERSTE: «The Disaster Artist» handler om kultfilmen «The Room», kåret til verdens verste film.

– «Happy End» er en typisk Verdensteatret-film. Den deltok i hovedkonkurransen i Cannes. Den handler om en dysfunksjonell familie, og har mange kjente skuespillere i rollene. «The Disaster Artist» er en film om Tommy Wiseaus «The Room» som har fått kultstatus og er kåret til verdens verste film. «The Room» ble for øvrig vist på siste TIFF, sier Wålengen.

Regissør-retrospekt

Filmene til den svenske regissøren Ruben Östlund setter også sitt preg på Verdensteatret i desember. Wålengen hadde lenge håp om å få suksessregissøren til Tromsø.

KINOSJEF: Sveinung Wålengen er leder på Verdensteatret kino.

– Vi viser alle filmene hans. Jeg har prøvd i flere måneder å få ham hit, men han er for travel og har kalenderen full etter at han vant Gullpalmen i Cannes med «The Square». Men vi kommer til å ha gode innledere til både «The Square» og «Turist».

Tre musikkfilmer

Ingen filmmåned på Verdensteatret uten musikkdokumentarer. I desember står ikke mindre enn tre musikkfilmer på programmet: «Adjø Montebello» med Karpe Diem, «Når knoklene blir til gelé» om Raga Rockers’ vokalist og frontmann Michael Krohn, og «4», om kammermusikkensemblet Quatuor Ebène. Før sistnevnte visning blir det konsert med Arktisk Sinfonietta.