Filmanmeldelse

«Desperat jakt på rettferdighet»

Fatih Akin ville lage en film som et svar på den høyreekstreme volden i hjemlandet Tyskland. Filmen har blitt et rystende drama.
TYSK DEBUT: Diane Kruger spiller hovedrollen Katja Sekerci i «Ut av intet», hennes første tyske film. Foto: TIFF 
    
      (Foto: Gordon Timpen / Arthaus)

TYSK DEBUT: Diane Kruger spiller hovedrollen Katja Sekerci i «Ut av intet», hennes første tyske film. Foto: TIFF  Foto: Gordon Timpen / Arthaus


Film:
 • "UT AV INTET"
 • Regi: Fatih Akin
 • Tyskland 2017
 • Vises tirsdag, torsdag og fredag

Den tyskfødte regissøren Fatih Akin har tidligere laget sterke filmer om foreldregenerasjonens hjemland Tyrkia. Nå har han tatt utgangspunkt i de såkalte kebab-drapene på begynnelsen av 2000-tallet i Tyskland, hvor folk med innvandrerbakgrunn ble drept av høyreekstreme.

I «Ut av intet» opplever hovedpersonen Katja (Diane Kruger) at ektefellen Nuri og sønnen Rocco blir drept etter et bombeattentat ved den kurdiske butikken Nuri jobbet på.

Politiet mistenker et gjengoppgjør, siden Nuri har en fortid som narkolanger. De mistenkte blir frikjent i den påfølgende rettssaken, men tross motgang og rus, legger Katja ut på hevntokt.

Akin har laget en rystende film, med en sterk rolleprestasjon av Kruger og en eksplosiv slutt som snur opp med på vante forestillinger.


iTromsø ønsker en åpen og saklig debatt. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller strider mot etikk eller lovverk. Vi oppfordrer alle til å være saklig og vise respekt for andres meninger, og forbeholder oss retten til å utestenge brukere som ikke overholder våre retningslinjer i kommentarfeltet.