Festivalsjefen oppsummerer TIFF: – Stemningen har vært euforisk

Til tross for at utekinoen nok en gang gikk i tusen knas grunnet uvær, er festival- og programsjef Martha Otte godt fornøyd med årets festival.
GOD FILMOPPLEVELSE: Festivalsjef Martha Otte forteller at det viktigste for henne ikke er besøkstall, men at publikum har hatt en god filmopplevelse.  
        
            (Foto: Ronald Johansen)

GOD FILMOPPLEVELSE: Festivalsjef Martha Otte forteller at det viktigste for henne ikke er besøkstall, men at publikum har hatt en god filmopplevelse.   Foto: Ronald Johansen

Søndag var den offisielt siste dagen av årets TIFF, men også mandag ettermiddag og kveld kan du få med deg fire ekstravisninger. Det er 14. året Martha Otte arrangerer filmfestival i sjefsstolen, og hun er strålende fornøyd med årets TIFF:

– Stemningen har vært euforisk. Vi har fått tilbakemeldinger fra publikum om at de har hatt gode filmopplevelser. Det er det jeg som kunstnerisk leder synes er viktigst, sier Otte.

Måtte utsette utekino-åpning

Mandag forrige uke ble utekinoen til TIFF nok en gang rammet av uvær. Dette medførte at åpningen av utekinoen måtte utsettes.

– Vi bor jo der vi bor, men vi skal ikke feie dette bort. Vi hadde invitert mange barn til åpningen, og det var leit at vi måtte utsette dette. Men vi fant på andre ting, og tar lærdom av det som skjedde, sier hun.

LES OGSÅ: Kraftig vind sørget for at filmfestival ble fiskekakefestival

Høydepunkt

I og med at det fortsatt er filmer som skal vises både søndag og mandag, så var ikke det endelige billettsalget klart søndag ettermiddag.

Men torsdag i forrige uke gikk de ut med midlertidige tall som viste at de hadde solgt 50.903 billetter. Dette var 700 flere enn på samme tidspunkt i 2017.

– Hver gang jeg går inn i en kinosal, så ser jeg mange mennesker med høye forventninger. Det er nok høydepunktet for meg, sier hun.

LES OGSÅ: Disse stakk av med årets TIFF-priser

Tematikk

Årets tematikk under festivalen var «havet» og «radikalisert». Dette er noe hun håper de har klart å viderebringe til publikum.

– Vi velger temaer som vi selv synes er viktig og interessant, og dette er en anledning til å vise hvordan film berører på forskjellige måter. Jeg har ikke fått studert besøkstallene, så jeg vet ikke hvordan temaene ble oppfattet eller hvordan det har funket, sier hun.

Søndag kveld vil ledelsen i TIFF ha evalueringsmøte, og først på mandag vil de endelige besøkstallene være klare.


iTromsø ønsker en åpen og saklig debatt. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller strider mot etikk eller lovverk. Vi oppfordrer alle til å være saklig og vise respekt for andres meninger, og forbeholder oss retten til å utestenge brukere som ikke overholder våre retningslinjer i kommentarfeltet.