I sofaen med Marianne:

Direktøren i Sjømatrådet avslører sine TV-favoritter

SLAPPER AV I SOFAEN: Renate Larsen overrasker seg selv når hun liker «Game of Thrones». Foto: Ronald Johansen. 
    
      (Foto: Ronald Johansen / iTromsø)

SLAPPER AV I SOFAEN: Renate Larsen overrasker seg selv når hun liker «Game of Thrones». Foto: Ronald Johansen.  Foto: Ronald Johansen / iTromsø


 • HVEM: Renate Larsen, Administrerende direktør i Sjømatrådet

– Hva er din absolutte favoritt-serie gjennom tidene?
– Jeg klarer ikke helt å si at jeg har en favorittserie, men det er veldig gøy å se på en god krim. Nylig så jeg «Night of», den synes jeg var veldig bra. Tidligere har jeg sett «Broadchurch», også liker jeg «Criminal minds». Også må jeg si at jeg liker «The Good Wife» og «The good fight».

– Ååå. «The Good Wife» er nesten litt avhengighetsskapende. Ja, litt såpeserie faktisk.
– Haha! Ja. Også er spin-offen «The Good Fight» morsom. Den er litt mindre seriøs enn sin forgjenger og har flere ting som relaterer til det politiske og Trump i USA. Det er litt fornøyelig.

– Dersom du skal vie hele kvelden din i sofaen foran TV-en, beskriv din perfekt TV-kveld?
– Den perfekte hjemmekvelden foran TV-en er gjerne i avslappede klær. Enten i fritidsklær eller et langt, vidt skjørt. Også ligger jeg delvis på sofaen. Det er veldig sjeldent at jeg ser lineær-TV, ofte ser jeg heller en TV-serie på andre måter.

– Hvilke strømmetjenester abonnerer du på, da?
– Jeg har en sønn på 17 år, så vi har både Netflix, HBO og Viaplay.

– Hva er favoritt-tjenesten?
– Jeg har egentlig ikke en favoritt, men det blir fort til at jeg velger Netflix. Også er det en del gode serier på NRK i deres nett-TV-spiller.

– Du må velge mellom kun å se filmer resten av ditt liv eller TV-serier – hva velger du?
– Da ville jeg valgt TV-serier på TV, også kan man alltids se filmer på kino.

– Jeg ser hva du gjorde der! Den var lur. Går du ofte på kino?
– Egentlig ikke. Jeg er veldig glad i TIFF og går alltid på filmer da.

– Er det en TV-serie eller film folk kommer til å bli overrasket over at du liker?
– Jeg er ikke noen science fiction-fan, men “Game of Thrones” har jeg likevel sansen for. Det har jeg vært hekta på en stund. Det overrasket i alle fall meg at jeg likte den, da den ikke er typisk for hva jeg i utgangspunktet liker.

– Jeg ELSKER «Game of Thrones» og er heller ingen science fiction-fan. Det er jo så mye mer enn bare det. Hvorfor liker du den?– Det er på et vis «lett underholdning» og litt sånn uventede hendelser. I tillegg så vet man ikke helt hvem som lever videre og ikke, også er det en del eventyr.

– Som at en viss person (spoiler allert!) blir halshogget i første sesong?
– Ja, man så ikke helt alle vinklingene og veiene serien ville ta. Sønnen min likte den først veldig godt og tenkte da ikke at det var noe for meg, men for spesielt interesserte, likevel viste det seg at jeg likte den veldig godt.

– Dersom du MÅ være med i en realityserie, hvilken vil det være?
– 71 grader nord.

– Alle sier 71 grader nord!
– Hvem ville vært med i noen andre.

– Så «Paradise» er ikke et alternativ?
– Ehh, nei. Selv om det kanskje hadde vært litt morsomt.

– Hva om du da du skulle vært programleder for et TV-program. Hvilket program ville du ledet?
– Da tror jeg at jeg kunne tenke meg å lede mer et sånt dokumentarprogram. Da tror jeg det må være å bruke litt den kunnskapen jeg har. Kanskje vært med i noe hvor jeg kunne fortalt om norsk sjømat til et utenlandsk marked.

– Dersom filmen eller TV-serien om ditt liv skulle lages, hvem skulle helst spilt deg?
– Da ville jeg valgt ei kul dame som er like gammel som meg og det er Ane Dahl Torp.

– Så du liker «Heimebane»?
– Ja, jeg har akkurat begynt å se den, så derfor er den langt fremme i panna mi. Torp er ei utrolig kul dame og et godt forbilde. Dessuten tror jeg ikke at en sånn typisk amerikansk skuespillerinne kunne spilt meg.