Onsdag ble de nominerte til Amanda-prisen 2018 offentliggjort. I kategorien beste kortfilm er filmen «Myrhull» en av de tre nominerte. Filmen er spilt inn og produsert i Kvaløyvågen og på fastlandet i Tromsø. Både foran og bak kamera finner man flere tromsøværinger.

– Det er helt fantastisk og veldig, veldig stort for oss. Hadde noen spurt meg da vi sto i myrhullet om jeg så for meg at vi skulle nomineres til Amanda, så hadde jeg svart nei, sier produsent Julia Andersen.

Dette er tromsøkvinnens første filmproduksjon etter at hun ble utdannet fra filmskole i New York.

Skilsmisse og lek

Filmen handler om de 11 år gamle venninnene Jenny og Ingrid som er på telttur med faren til Ingrid. Jenny skjuler at faren hennes har flyttet ut og vil være med venninnen og faren på telttur, mens Ingrid egentlig vil ha faren sin for seg selv. Både manusforfatter Katrine Strøm og tre av fire foran kamera er fra Tromsø.

SPILLER MOREN: Tromsømusiker Aggie Peterson er også med i kortfilmen.

Det er Kristine Vikhammer Pettersen og Wiola Wilmi som spiller Jenny og Ingrid, og Aggie Peterson som spiller Jennys mor.

– Jeg snakket med foreldrene til de to jentene i går og det var stor jubel. Nå må vi bare fordøye den gode nyheten.

Prisen deles ut for 34. gang under filmfestivalen i Haugesund 18. august og «Myrhull» konkurrer mot kortfilmene «No man is an island» og «Odd er et egg».

– Det er en fin film som passer både for voksne og barn. Den tar for seg tematikk som jeg tror mange kan kjenne seg igjen, blant annet skilsmisse og ensomhet. I tillegg handler den jo om barns lek i naturen, som noen ganger kan bli litt «farlig».

Til Los Angeles

«Myrhull» ble såkalt «kortlistet» til Amanda etter at den vant prisen for beste kortfilm under barnefilmfestivalen i Kristiansand i slutten av april. Det var likevel ikke gitt at de skulle vinne.

– For oss betyr det kjempemye – og det er unik mulighet til å vise fram arbeidet vi har brukt så lang tid på.

FIKK PRIS: Regissør Torfinn Iversen, skuespiller Kristine Vikhammer Pettersen og produsent Julia Andersen da de tok imot pris under barnefilmfestivalen i Kristiansand.

For tiden er Andersen sammen med regissør Torfinn Iversen på manusutviklingsworkshop på FilmCamp. Derfra tar de to turen til kortfilmfestivalen i Palm Springs utenfor Los Angeles.

– Der er filmen en del av det offisielle programmet, så fremover har vi mye å glede oss til, sier Andersen.