• Julie Alapnes (31), musiker

– Hva er din absolutte favorittserie?–  Det er «Handmaids Tale». Den er så vond. Det er helt ufattelig.

– Ja, det er en torturserie, vil jeg si.– Man blir så nedtrykt av å se på den, men den er utrolig viktig og bra. Ellers liker jeg faktisk også «Game of Thrones».

– Den er jo en smule annerledes ja.– Ja. Også liker jeg «Big Little Lies». Den er helt fantastisk bra. Det er en serie jeg fikk krefter av!

– Nå kommer jo heldigvis sesong to – og da er jo selveste Meryl Streep med.– Å, ja! Det gleder jeg meg til.

– Har du noen turnéfavoritt da?– Det må bli «Sex og singelliv». Den vender jeg bestandig tilbake til. Det er en veldig god venn når man ser den alene, siden jeg har sett alt flere ganger, krever den ikke så mye av meg.

– Veldig enig at det er en serie man kan se om og om igjen. Den er liksom alltid aktuell. Bare det at både du og jeg fortsatt er yngre enn Carrie i sesong én er jo på et vis veldig motiverende.– Kanskje skjønner vi ting enda bedre etter hvert. Også er det klærne da og detaljene. I tillegg er personlighetene i serien så sammensatte. Man blir liksom bare og bedre kjent med dem.

– Kan du beskrive en TV-kveld hjemme hos deg?– Det går som regel i streaming. Det er helt fantastisk å kunne velge hva man skal se på. Og så må jeg ha på meg behagelige klær, så behagelige at jeg helst ikke vil at noen skal se meg akkurat da. I tillegg vil jeg gjerne ha katta mi og mannen i sofaen, hvis det går. Da ser jeg gjerne på en dokumentarserie. Jeg føler det fins en dokumentar for hver sinnsstemning man er i.

– Noe snacks på bordet?– Ja, gjerne det. Smågodt er en vinner. Og snackchips. Og sjokolade. Gjerne alt sammen.

– Du må velge mellom enten det å se film, eller TV-serier, for resten av ditt liv. Hva velger du?– Jeg må velge TV-serier. Det har vært en åpenbaring for meg. Man får mye bedre tid til å sette seg inn i de ulike rollefigurene, og det passer meg bra da jeg har en lei tendens til å glemme filmer. Jeg vet ikke hvorfor.

– Er det en film eller et TV-program folk vil bli overrasket over at du liker?– Uansett hva det er så tror jeg ingen blir overrasket.

– Har du noen «guilty pleasures» da?– Jeg ser jo alt mulig av guilty pleasures. Jeg liker å se på den serien på NRK om hun som er luksusprostituert og får vesker av sugardaddyen. «Gina Jaqueline – livet som sugarbaby».

– Du trenger ikke være flau. Jeg kan se 20 episoder av «Say Yes to the Dress» på rad.– Jeg var faktisk der den er spilt inn og kjøpte meg brudekjole.

– HÆ! Kødder du??? Det er helt sykt! Var du på Kleinfeld i New York og kjøpte deg brudekjole?– Ja. Jeg ante ikke at det var en egen serie derfra. Det fant jeg ut da jeg kom dit og det var filmkameraer det og slikt.

– Det må ha vært en spesiell opplevelse?– Det var litt artig. Men jeg ville ikke blitt filmet selv.

– Prøvde du mange kjoler?– Nei, egentlig ikke. Jeg gikk for den enkleste jeg kunne finne.

– Hvem hadde du med deg? På «Say Yes to the Dress» så har folk vanligvis med seg hele slekta.– Haha! Det hadde ikke jeg. Bare venninna mi Kine.

– Dersom du skulle vært med selv i en realityserie da, hvilken ville det vært?– Ikke «Say yes to the dress». Jeg tror faktisk jeg kunne prøvd meg på «Farmen».

– Er det fordi du spiller folkemusikk og er blitt festivalsjef for Kalottspel?– Vel. Det er jo litt bonderomantisk, så kanskje jeg kunne passet inn der med kattungene. Jeg hadde uansett måtte holdt meg unna dramaet.

– Hvis du skulle ledet et program, hvem ville vært dine tre drømmegjester?– Må de være i live?

– Nei.– Da går jeg for Beyoncé, Gabrielle «Coco» Chanel og Michael Jackson.

– Dersom filmen eller TV-serien om ditt liv skulle lages, hvem skulle helst spilt deg?– Jeg ønsker meg superkreftene til Jennifer Lawrence og innbiller meg noen ganger at jeg også har de, men er nok i virkeligheten nærmere Audrey Tautou i «Den fabelaktige Amelie fra Montmartre».

– De måtte jo uansett ha lært seg å spille fele først.– Det fins det jo filmtriks til.

– Hvem hadde da vært den verste tenkelige til å spille rollen som deg?– Det må bli Arnold Schwarzenegger. Vi har bare så utrolig ulik fremtoning.