– Jeg har jo spilt i en del sjangerfilmer tidligere. «Mongoland» (2001) var en romantisk komedie, og «Villmark» (2003) kan sies å være den første norske grøsseren, men det er jo litt rart at de valgte meg til å spille hovedrollen i «Bølgen» og «Skjelvet».

– Hva mener du?

– Jeg er ikke den mest mannlige personen du kan tenke deg. Imaget mitt er vel heller at jeg er et nervevrak, men likevel skal de ha meg til å spille en så fysisk rolle, og dét synes jeg er litt rart. Jeg skjønner fortsatt ikke hvordan jeg fikk denne rollen, sier Joner og ler.

Lå i hardtrening før innspilling

Joner forteller at da han fikk rollen som geolog Kristian Eikjord, la han seg rett i hardtrening før innspillingen av «Bølgen».

– Det gjelder bare å trene som et helvete før vi går i gang, fordi det er en veldig fysisk krevende jobb. Da jeg forberedte meg til «Bølgen» så trente jeg hardt i et halvt år i forkant.

– Men så var du vel fortsatt i kanonform til innspillingen av «Skjelvet»?

– Nei da, selvfølgelig var jeg ikke dét. Jeg var i veldig dårlig form før «Bølgen», i god form under innspillingen, og så falt jeg rett ut av form igjen etterpå. Så da jeg skulle spille i «Skjelvet» så måtte jeg trene meg opp fra bunnen igjen, sier Joner og ler av seg selv.

– Hadde det ikke vært enklere å bare trene jevnt hele tiden?

– Helt sikkert, men dét gidder jeg ikke. Trening er noe av det kjedeligste jeg vet.

– Velger de feil, så dør de

«Skjelvet» er ikke den eneste filmen Joner kan sees i på kino for tida, for han har også en liten rolle i «Mission Impossible – Fallout». Ifølge Joner var det ikke så stor forskjell på å spille inn de to filmene.

– Jeg tror vi lager film ganske likt over hele verden, men det går litt tregere på amerikanske filmsett enn på norske. Jeg vet ikke hvorfor amerikanerne venter så mye, sier han.

Joner har sett mye film, og liker katastrofefilmer fordi de er så enkle å forholde seg til.

– Karakterene får bare et par valg, og hvis de velger feil så dør de. Enkelt og greit. Jeg tror vi som publikum liker å kjenne på hva vi ville ha gjort hvis vi var i en slik situasjon, sier han.