Dette synes publikum om åpningsfilmen

Filmen «Hvor man vender tilbake» er åpningsfilmen under åretes TIFF. Dette synes publikum etter å ha vært tilstede på premieren.
 

I nesten samtlige saler på Aurora fokus kino ble Egil Håskjold Larsens film «Hvor man vender tilbake» vist mandag kveld. iTromsøs anmelder Egon Holstad kalte filmen for «Et svart-hvitt drops av en dokumentar» og trillet terningkast fem på filmen. Vi spurte publikum hva de synes om filmen.

Tove og Bardon Stene 
    
      (Foto: Håkon Steinmo)

Tove og Bardon Stene  Foto: Håkon Steinmo

 

– Fascinerende

– Det var en kjempefin og veldig rolig film, med en fin beskrivelse av naturen, hvor man fikk med seg årstidene og hvordan han klarte seg med det han hadde. Det var veldig fascinerende, sier Tove Steene.

– Dette var ikke likt noe annet man har eller får sett på kino. Det er slike flimer som man kun får sett på filmfestivalen, sier Bardon Steene.

De gir filmen terningkast fem.

LES EGON HOLSTADS ANMELDELSE AV ÅPNINGSFILMEN


Maria Fossmark 
    
      (Foto: Håkon Steinmo)

Maria Fossmark  Foto: Håkon Steinmo

Savnet forklaring

– Er det lov å si at jeg synes den var grei?, sier Maria Fossmark.

Det var likevel noen elementer hun likte.

– Det var noen ting som var fint, og faren min er fra området like ved der den ble spilt inn, så det var morsomt å se. Jeg synes kanskje likevel at det etter min smak skulle vært forklart litt nærmere hva det var han drev med og hvordan han kunne de tingene, sier Fossmark.

Hun gir filmen terningkast fire.

MØT EKTEPARET SOM HAR LAGET ÅPNINGSFILMEN

Jorunn Kavli, Bente Johnsen og Bjørnar Myrnes 
    
      (Foto: Håkon Steinmo)

Jorunn Kavli, Bente Johnsen og Bjørnar Myrnes  Foto: Håkon Steinmo

– Tøft filmet

Jorunn Kavli, Bente Johnsen og Bjørnar Myrnes var veldig fornøyd med flimen.

– En kjempefilm. Den var veldig fin, og skikkelig tøft filmet. Den handlet om en kar som har trukket seg tilbake og lever i ett med naturen. I tillegg fikk man litt mer dramatikk ved at den var filmet i sort-hvitt, noe som ga en ekstra dimensjon til historien, alt ble på et vis litt nærmere da, sier Myrnes entusiastisk.

– Det var også et fugleperspektiv, hvor man kunne se hvordan han bodde, men også resten av omgivelsene, legger Johnsen til.

De gir filmen terningkast fem.

Helene Hokland og Helene Aalborg 
    
      (Foto: Håkon Steinmo)

Helene Hokland og Helene Aalborg  Foto: Håkon Steinmo

Uvanlig for festivalåpning

Kinosjef for Harstad kino Helene Hokland og leder for Feministisk Filmklubb Helene Aalborg satte stor pris på åpningsfilmen.

– Det var en veldig vakker film, og en stillere film enn det man er vant med på en stor festivalåpning, men i og med at den er fra landsdelen og har veldig vakre bilder av Nord-Norge og nordnorsk natur passet den godt likevel, sier Aalborg.

Hokland er enig.

– Jeg likte den veldig godt og synes det er kjempespenstig av TIFF å ha noe som er litt mer eksperimentelt og kunstnerisk. Det er også helt spesielt å se noe som både er nordnorsk samtidig har noe veldig universelt over seg, sier Hokland.

De ønsket ikke å trille terning på filmen, men gir den «tommel opp».

HER KAN DU LESE ALT OM TIFF