Dette er årets prisvinnere på TIFF Junior

To nederlandske og en norsk film vant priser under årets festival.
PUBLIKUMSFAVORITT: Den nederlandske filmen «Taiki» ble årets publikumsvinner. 

PUBLIKUMSFAVORITT: Den nederlandske filmen «Taiki» ble årets publikumsvinner. 

Både publikum og en jury, bestående av sju barn mellom 10 og 13 år, kåret sine favorittfilmer på årets TIFF Junior. Juryen ble ledet av Julia Jarl, festivalsjef ved barne- og ungsdomsfilmfestivalen BUFF i Malmö, og vinnerne ble annonsert på avslutningsseremonien på Verdensteatret.

Festivalsjef Astrid Aure forteller at hun er kjempefornøyd med årets TIFF Junior.

– Særlig i helgen har det vært skikkelig festivalstemning, forteller hun.

– Det har vært mye god film i år, og det har vært godt besøk av både barn og voksne som har omfavnet filmene, og det gjør meg glad, legger hun til.

FESTIVALSJEF: Astrid Aure er festivalsjef for TIFF junior. 
    
      (Foto: Ronald Johansen / iTromsø)

FESTIVALSJEF: Astrid Aure er festivalsjef for TIFF junior.  Foto: Ronald Johansen / iTromsø

Høyt aktivitetnivå

Aure forteller at besøkstallene til årets festival ennå ikke er klar, men tror antall besøkende var omtrent som i fjor, med litt bedre besøk på aktivitene.

– Vi hadde en del helt nye aktiviteter og innslag i år, som manus-pitching til barn, der fire filmskapere konkurrerte om et manustilskudd på 25.000 kroner fra Nord-Norsk filmsenter, forteller hun.

– Vi hadde også samisk livedubbing av film, noe vi aldri har gjort før. Det var et tilbud som ble satt pris på, sier festivalsjefen.

Hun forteller at et annet populært innslag var omvisning på maskinrommet, hvor det tidvis var kø for å komme inn.

JURY: Juryen besto av Alma Elea Gamst Harila, Eskil De Smedt, Olai Mikkelsen, Alma Trøite Hoen, Ruben Jarl, Ådne Håland Opdal og Gustav Hjort-Larsen, og ble ledet av Julia Jarl.  
    
      (Foto: Jamie Michael Bivard)

JURY: Juryen besto av Alma Elea Gamst Harila, Eskil De Smedt, Olai Mikkelsen, Alma Trøite Hoen, Ruben Jarl, Ådne Håland Opdal og Gustav Hjort-Larsen, og ble ledet av Julia Jarl.   Foto: Jamie Michael Bivard

Takket for pris i videohilsen

Den nederlandske filmen «Fight Girl» vant Aurora Junior-prisen for beste langfilm, og handler om en en tolvåring som begynner med kickboksing for å hanskes med vanskelige følelser.

Hovedrolleinnehaver Aiko Beemsterboer deltok på festivalen, men hadde reist hjem like før avslutningsseremonien, og takket for prisen gjennom en videohilsen som ble vist på Verdensteatret.

– Tusen takk for at jeg fikk være i Tromsø denne uka. Jeg elsket det! At «Fight Girl» vant prisen er en kjempebonus til noe som allerede har vært en fantastisk uke, sa skuespilleren i videoen.

KICKBOKSER: «Fight Girl» vant Aurora Junior-prisen for beste langfilm. Her er skuespillerne Aiko Beemsterboer og Noa Farinum. 

KICKBOKSER: «Fight Girl» vant Aurora Junior-prisen for beste langfilm. Her er skuespillerne Aiko Beemsterboer og Noa Farinum. 

Publikumsprisen gikk til nok en nederlandsk film, «Taiki» av regissør Mirjam de With.

Regissøren var også i Tromsø under festivalen, og presenterte visningen av filmen for publikum.

– Det hadde begge vinnerfilmene hadde representanter til stede i Tromsø, tror jeg kan ha bidratt til stemmene. Folk får kanskje et litt annet inntrykk når de kan møte menneskene bak filmene, sier Aure.

LES OGSÅ: Unge filmentusiaster møtte opp til TIFF Junior-åpning (for abonnenter)

Norsk kortfilm fikk pris

Den norske filmen «Valpen» vant prisen for beste kortfilm. Filmen er regissert av Kristian B. Walters, og handler om to åtteåringer som prøver å skaffe seg en valp uten hjelp fra noen voksne.

KORTFILM: Prisen for beste kortfilm gikk til den norske filmen «Valpen». 

KORTFILM: Prisen for beste kortfilm gikk til den norske filmen «Valpen».