TV-slavens utvalgte:

To venner som snakker om penispumper, fiskekaker og latterbrøl

Jan Thomas og Einar Tørnquist er Norges mest overraskende duo. Det fungerer godt både på TV og Podcast.
LER MYE: Jan Thomas og Einar Tørnquist ler seg gjennom flere av episodene. Begge fOTO: TVNORGE/DPLAY 

LER MYE: Jan Thomas og Einar Tørnquist ler seg gjennom flere av episodene. Begge fOTO: TVNORGE/DPLAY 

For omtrent ett år siden dukket det opp en overraskende podkast på topplistene. Det var nok en «pratepodd» med to kjente personer, men dette var ikke to bloggere, journalister eller sauedo-psykologer.

Dette var en overraskende duo. Det var Jan Thomas og Einar Tørnquist. At sistnevnte laget podkast kom ikke som noen overraskelse, men at han skulle gjøre det sammen med selveste Jan Thomas. Den så jeg ikke komme. Bare kombinasjonen av de to var i seg selv verdt en gjennomlytting. Spesielt siden premisset var noe så ærlig som at disse to vidt forskjellige individene skulle bli venner.

Uten å spoile – vel, det har de blitt. 45 episoder fylt med penispumpe-prat, tusen digresjoner, mange feile bruk av «i forhold til», selvutleverende samtaler og mye, mye, mye latter har ført disse to nærmere og nærmere. I tillegg til at det har styrket begges varemerke betraktelig.

Tørnquist har nå tatt over jobben som programleder for «Brille», etter Harald Eia, og JT (som han liker å kalle seg) spiller i disse dager inn sin egen versjon av TV-konseptet «Ungkaren», hvor han skal finne seg en livsledsager blant en håndfull, single menn i Sør-Afrika.

DYNAMISK DUO: Det er fornøyelig å være vitne til hvordan dette vennskapet vokser. 

DYNAMISK DUO: Det er fornøyelig å være vitne til hvordan dette vennskapet vokser. 

For det stoppet ikke med podkasten. De har nemlig også laget TV-serie. Nylig slukte jeg samtlige episoder av TV-versjonen av podkasten. Dette er ikke en realityserie du ser på dersom du krever mye stimuli, dramatikk, handling og intriger. Du må akseptere at det ikke skjer så mye mer enn at to, ulike karer henger sammen på ulike steder. De drar på trening sammen, til Jan Thomas hjemby Skien og på fotballtur til Stoke-on-Trent hvor Einars favorittlag har tilhørighet.

Selv om regien og musikkbruken er «så som så», er det noe fornøyelig og sakte-TV-aktig herlig ved hele konseptet. Jan Thomas er verdens mest sympatiske menneske som ikke har latt seg besudle av verdens kynisme, og som på tross av å se ut som og tidvis leve som en Hollywood-stjerne, ser ut til å ha en ekstremt takknemlig holdning til livet. Tørnquist er familiefaren og realisten som er en tilhenger av faktaopplysninger og som aldri overdriver.

Likevel er de en perfekt match. Blant annet fordi de er god på å gi hverandre plass. Der hvor Tørnquist drar Jan Thomas ned på jorda igjen når han blir for svevende, klarer Thomas å utvide kompisens horisont ved å se verden på en litt annen måte enn oss andre.

Episodene varer omtrent ett kvarter og er enkel å leve seg inn i. Tiden vil fly av gårde. Om du ikke har blitt kjent med Einar og Jan ennå, anbefales det på det sterkeste, både på TV og på øret.

Serien strømmes på Dplay og podkasten kan høres i den applikasjonen du bruker til å høre podkast.