Denne TV-serien er alene verdt abonnementet

«The Morning Show» er det perfekte TV-drama som er umulig å ikke like
FOR EN MATCH: Reese Witherspoon (Bradley Jackson) og Jennifer Aniston (Alex Levy) spiller for første gang sammen siden Witherspoon spilte Anistons lillesøster i «Friends». Det fungerer utmerket. FOTO: Apple TV+ 

FOR EN MATCH: Reese Witherspoon (Bradley Jackson) og Jennifer Aniston (Alex Levy) spiller for første gang sammen siden Witherspoon spilte Anistons lillesøster i «Friends». Det fungerer utmerket. FOTO: Apple TV+ 

Første november gikk startskuddet for Apples egne strømmetjeneste Apple TV+. Med den skal teknologiselskapet ta opp konkurransen med Netflix, HBO og Disney+. Foreløpig er det egentlig ikke spesielt mye som har virket mer spennende der enn eksempelvis nevnte Netflix, bortsett fra egenproduksjonen «The Morning Show» med Reese Witherspoon og Jennifer Aniston i hovedrollene.

Den serien er til gjengjeld så bra, at den foreløpig oppleves som verdt hele abonnementet (som man til info får gratis dersom man har den siste iPhone-en). I alle fall etter de fem, av totalt ti, episodene jeg har sett.

Serieskaper Jay Carson har tidligere i karrièren jobbet som politisk rådgiver til TV-serien «House of Cards», men her står han på forholdsvis egne bein – og han «bjudar» på. Her er det drama, intriger, sjalusi og masse følelser på første sekund. Uten at det føles kunstig eller lettbeint. Det er et kunststykke i seg selv.

LES OGSÅ: Dette er julefilmene du kan se på kino

Samtlige rollefigurer er troverdige, komplekse og overraskende gjenkjennelige på tross av at vi befinner oss i et frokost TV-univers veldig, veldig langt fra «God Morgen Norge». Her er det mange både foran og bak kamera som både skal se og høres, samtidig som mange har agenda som først og fremst gagner dem selv.

Aniston spiller veteranen Alex Levy som har ledet programmet «The Morning Show» i årevis sammen med sin makker Mitch Kessler (Steve Carell). Over natten blir han, som en del av metoo-bevegelsen, sparket for å ha seksuelt trakassert en rekke kvinnelige kollegaer. Levy befinner seg med det i en slags yrkes-limbo og ut av intet dukker den engasjerte journalisten Bradley Jackson opp (Reese Witherspoon).

Det er gøy å se Aniston på TV-skjermen igjen og hun gjør en solid prestasjon som Levy, det er ikke en eldre utgave av Rachel Greene for å si det sånn. Likevel er det Witherspoon som stjeler showet, i stort sett alle scener hun er i.

LES OGSÅ: 13 skatter du finner på NRKs strømmetjeneste

Den eneste som klarer å hamle opp med henne er Billy Crudup (kjent fra blant annet «Almost Famous»), som den herlig sleske nye sjefen for nyhetsavdelingen. Scenene med de to er rett og slett magiske.

VELDIG GOD: Billy Crudup er mest kjent for rollen som gitarist Russell Hammond i filmen «Almost Famous». I rollen som nyhetssjefen er han både ekkel og sympatisk på samme tid. FOTO: Apple TV+ 

VELDIG GOD: Billy Crudup er mest kjent for rollen som gitarist Russell Hammond i filmen «Almost Famous». I rollen som nyhetssjefen er han både ekkel og sympatisk på samme tid. FOTO: Apple TV+ 

I tillegg til å ta opp flere interessante problemstillinger vedrørende konflikter på arbeidsplassen som maktkamp, #metoo og aldersdiskriminering er også storpolitikken utenfra med inn i TV-ruta.

Det beste med dette er at de evner å ta opp disse temaene på en ny måte, hvor vi får se hvordan store samfunnsendringer kan påvirke de involverte fra flere sider. Noe som gjør serien både nyskapende og spennende.

Det er mindre politikk enn i «West Wing», ikke like mye galskap som i «House of Cards», men ei heller så tørt som i «The Newsroom».

En TV-serie på en strømmetjeneste, som handler om lineær-TV og som hele tiden overrasker og får deg til å rope etter mer.

Anbefales på det sterkeste.