Skal du på filmfestivalen? Dette må du vite om TIFFs nye billettsystem

Mandag starter billettsalget til den 30. utgaven av Tromsø Internasjonale Filmfestival, og i år er det store endringer på billettfronten.
TIFF-produsent Vegard Krane tror filmfestivalens nye billettsystem vil gi publikum en bedre kjøpsopplevelse.  
        
            (Foto: Kjetil Vik)

TIFF-produsent Vegard Krane tror filmfestivalens nye billettsystem vil gi publikum en bedre kjøpsopplevelse.   Foto: Kjetil Vik

Klokken 08.00 førstkommende mandag starter billettsalget, med en egen event i foajeen på Kulturhuset. Billettsalget på nett starter først klokken 12.00 samme dag, opplyser TIFF-produsent Vegard Krane.

– Det fysiske billettsalget vil i år foregå på Kulturhuset, ikke Fokus. Skranken vil ha åpent fra 10.00 til 18.00 uka før festivalen, og 08.30 til 23.00 under festivalen, sier Krane.

I løpet av festivalen blir det i tillegg mulighet til å kjøpe billett på visningsstedene.

Ny prosedyre for gavekort

Endringen til Kulturhuset fra Fokus – som for tiden ikke har egen billettskranke på grunn av ombygging – kommer som følge av at Fokus ikke lenger er billettsamarbeidspartner for TIFF.

– Vi har inngått en avtale med TicketCo, som er samme leverandør som brukes av blant annet Nordlysfestivalen og TIL, sier Krane.

LES OGSÅ: Dårligste kinobesøk på 15 år

– Fører dette med seg noen endringer som publikum bør vite om?
– Vi har ønsket at det skal være så få forskjeller som mulig, men på verdikort og gavekort blir det en litt annen prosedyre. Det er tilrettelagt for at alt av billetter skal kunne håndteres elektronisk, men vi vil fortsatt tilby papirbilletter i noen år fremover. Folk bør sette seg inn i informasjon om billetter på våre hjemmesider.

– Risiko med nye systemer

– Tidligere år har billettsalget på nett krasjet. Øker risikoen for dette med byttet av ny billettleverandør?
– Vi har gardert oss mot dette på alle bauger og kanter, men det er alltid en risiko med nye systemer. Vi tror det nye systemet på sikt vil gi større driftssikkerhet, og en bedre kjøpsopplevelse for publikum.

LES OGSÅ: Slik blir årets TIFF-program: Aktivisme, transformasjon og inkludering

Krane sier at TIFF har tro på nok et rekordår på billettfronten i 2020.

– Vi forventer egentlig en svak oppgang hvert år. Da snakker vi i overkant av 60.000 solgte billetter til filmvisninger, mens sosiale og faglige arrangementer som konferanse kommer i tillegg.

LES OGSÅ: Skal vise kontroversiell nazi-film og ha eget Martha-program

I anledning filmfestivalens 30-årsjubileum lanserer TIFF et nytt verdikort for årets festival.

– Det kommer et verdikort med 30 filmer, som vi tror blir perfekt å dele på to personer eller flere, sier Krane.