Følg debatten live onsdag klokken 12.00

Kan Tromsø både være en turistmagnet og bærekraftig by?

Filmskaper Nikolai Schirmer utforsker om det går an å være både profesjonell skikjører og samtidig miljøvennlig. Vi spør om Tromsø kan være en attraktiv by å reise til og samtidig bærekraftig?

Debatt onsdag. Kan Tromsø både være en turistmagnet og bærekraftig by?

Tirsdag, onsdag, torsdag og fredag under Tromsø Internasjonale filmfestival arrangeres det en lunsjdebatt med utgangspunkt i noen av årets TIFF-filmer.

Det er TIFF, iTromsø, Samfunnsløftet og Internasjonalt seminar som står bak «Samtaler om nord».

Onsdag tar vi utgangspunkt i filmen «Endless Winter» av tromsømannen Nikolai Schirmer. I samtalen «Tur/retur bærekraft» spør vi hvordan landsdelen kan trekke til seg flere besøkende og fastboende, når målet er å reise mindre inn og ut av Nord-Norge?

 

I panelet sitter Rolf Rolf Skatteboe fra Kongsberg Satellite Services (KSAT), Silje Ask Lundberg, leder i Naturvernforbundet og Lone Helle fra Visit Tromsø.

LES MER: Her kan du lese mer om den helt ferske debattserien «Samtaler om nord»

Torsdag klokken 12.00 kan du følge debatten «Da Disney «reddet» samisk språk.

Der diskuterer vi om det må et globalt konsern til for å redde det samiske språket, for her hjemme skyter vi ned skilt med samiske stedsnavn og leser samiske aviser på norsk.

Fredag klokken 12.00 kan du følge debatten «Raseriet mot ring 3». Her tar vi opp hvorfor landsdelen er så sinte på Oslo og mangler tillit til sentralmakta.

SE DEBATT: Tirsdag handlet debatten om fornorskingsprosessen og «Er det for seint med forsoning?». Se debatten i opptak her.