I 2017 blir vi nedgravd i både nyinnspillinger og utallige oppfølgere som aldri ser ut til å nå flere øyne enn tre på terningen av kritikere.

Vi har listet opp de oppfølgerne vi mener er noe av det verste vi har vært borti. En av kriteriene er selvsagt at originalen er så god at vi bare må se den minst en gang i året.

Pirates of The Carribean (2–4)Regner med vi også pent kan flette inn den norsk-regisserte nummer 5 som kommer ut straks. «The Curse of The Black Pearl» funker, med vittige replikker, brukbar action og et relativ greit plott. Alt som kommer etter den, er Disney som melker piratsulliken Jack Sparrow for det han er verdt, og det er ikke mye gitt.

Star Wars 1, 2, 3 og 6Episode 1–3 kommer jeg nok unna med uten å bli slaktet av blodfansen, men vi må ikke glemme de patetiske teddybjørnene i «Star Wars: The Return of the Jedi».

Åpningssekvensen med Jabba the Hutt er patetisk, alt som skjer på skogplaneten Endor er så langt bak mål at Buffon hadde hatt problemer med å ta det seriøst.

Til slutt må vi heller ikke glemme alt George Lucas la til på Directors cuten med sangglade aliens og svulstige effekter. Dette gjorde filmen mye verre enn den faktisk var på begynnelsen av 80-tallet.

Spider-Man 3Har enda mareritt om jazzklubb-sekvensen. Grusom film. Jeg HATER Toby Maguires «bad» Peter Parker. Burde aldri vært spilt inn.

Indiana Jones 4Om du enda ikke har sett denne – styr så langt unna at du nesten faller av jordkloden. Gigantmaur, atomsprengning og aliens gjør ikke Harrison Ford noen tjenester.

Da George Lucas fortalte at historien egentlig skulle være plottet på den første filmen var det nok mange fans som kastet opp i ren avsky. Jeg elsker Indiana Jones av hele mitt hjerte, men eksistensen til fireren ignorerer jeg rett og slett. Gi meg heller flytende syre til å dyppe linsene mine i.

Under hederlige omtaler kunne vi selvsagt plukket ut toeren, men den blekner i positiv retning når den sammenlignes med fireren.

The Hobbit: The Battle of the Five ArmiesJeg hater nummer en og jeg hater nummer to, men nummer tre er i en egen liga av jævlighet. Den burde aldri ha eksistert.

Manuset virker ekstremt forhastet og filmen burde vært MINST 40 minutter kortere. Svulstig til bristepunkt, og bro-hoppe scenen med Legolas (hvorfor er han med i Hobbiten-filmene?! Whyyyyy!!!) er forhåpentlig det verste Peter Jackson noensinne gjør mot oss.

Blues Brother 2000Vi kommer rett og slett ikke utenom filmhistoriens absolutte antiklimaks. Nemlig da filmindustrien mente man kunne lage en oppfølger til kultklassikeren «Blues Brothers».

Selv etter hovedrolleinnehavers John Belushi død, måtte bare regissør John Landis få han til å ta salto i graven ved å lage en oppfølger.

Hadde den i det minste vært kul hadde man kanskje kommet unna med det, men med en blek casting og en bortskjemt jypling i J. Evan Bonifant som unge Buster er dette en like dårlig film som resultatet du får ved å innta hallusinogener i forkant av en synstest.