For det er blitt ei solid plate jazztrommisen har levert sammen med Herborg Rundberg (keyboards), Kristian Olstad (gitarer) og Dag Okstad (bass).

Gjørvad har selv skrevet musikken til seks av de åtte sporene. I tillegg kommer George Harrisons «Here comes the Sun» og «Langt igjen» av Geggen Mauno.

«Voi River» er blitt ei samling gode låter med stor spennvidde fra det neddempa og lyriske til det høyst ekspressive. De mest lyriske er de to komposisjonene han har lånt fra andre. I den andre enden av skalaen finner vi låter som «Thinkle» og deler av «The Year of the Lemmings (That Ruined Everything)» med heftige gitarriff i kombinasjon med tette harmonier fra bass og piano.

Plata er innspilt i kjølvannet av Sverre Gjørvads masterkonsert ved Musikkonservatoriet i Tromsø i juni i fjor med samme besetning i bandet, og det har nok vært en intensjon med denne musikken nettopp å vise ulike kvaliteter i Gjørvads slagverksspill, og de samme kravene musikken stiller, gjelder så utvilsomt også for de øvrige musikerne.

Og de løser det på en fortreffelig måte, enten det er i låter hvor musikken høres ut til å være ganske gjennomkomponert eller i låter som er mer åpne for det spontane og improviserte.

Aller mest lar jeg meg imponere av Herborg Rundberg som ikke har den samme jazzbakgrunn som de tre andre musikerne, men som tilfører på en utmerket måte musikken særpreg både i sitt samspill med resten av bandet og når hun slipper til med mer solistiske partier. Det blir vakkert og det høres så riktig ut.

Albumet er produsert av Sverre Gjørvad selv med Kristian Olstad som bade innspillingsleder og mikser. De har gitt innspillingene en litt tørr og transparent karakter som kler musikken.