Det er ti år siden vi stiftet bekjentskap med karakteren «Borat» og komikeren Sacha Baron Cohen, som tok verden med storm. Siden den gang har Cohen skuffet stort i hovedroller som «Brüno» og «The Dictator»

Når Cohen nå er tilbake, med sin femte film, skuffer han derimot ikke. Dette er like morsomt som mokumentaren «Borat».

Hooligans

Norman «Nobby» Butcher (Sacha Baron Cohen) er født og oppvokst i Grimsby. En skitten, fattig og forfallen forstad i England, hvor han har ansvar for en hel haug med unger, samt hans kjæreste Lindsey (Rebel Wilson). Selv om huset er relativt lite, holder han av et barnerom til sin bortkommende bror, Sebastian (Mark Strong), som ble adskilt fra Nobby i svært ung alder.

Sebastian lever nemlig et actionfylt liv som hemmelig agent i den britiske etterretningstjenesten MI6 (ja, som James Bond gjør).

Kulturkollisjonen blir total når Nobby får tips om at broren skal delta på et viktig foredrag midt i London, hvor han tenker å overraske broren, som er der for å stoppe et attentatforsøk. Nobby, som til enhver tid er iført Englands landslagsdrakt, blir dratt inn i en livsfarlig hverdag, hvor målet er å stoppe spredningen av et livsfarlig virus.

Motbydelig

Komedien garanterer deg sterkere lattermuskler, selv om du ikke tør å le på grunn av politisk ukorrekt humor, eller rett og slett fordi vitsene som blir presentert er helt motbydelige og totalt surrealistisk. Høydepunktet er elefant-scenen, som dere nok blir å prate om i lang tid fremover ... Takk meg senere for at dere er advart mot denne.

Styrken med filmen er utvilsomt actionscenene, som ofte er i kjent førstepersonsvinkel, som enhver «gamer» har opplevd i et hvert skytespill på PC eller Playstation. I tillegg faller ikke denne agentkomedien i den vanlige fella hvor de henter haugevis med referanser fra «James Bond», «Mission Impossible» og lignende filmer. Historien er ikke all verden å skryte av, men Cohen og Strong utgjør et kontrastfylt og hylende morsomt brødrepar.

Humoren sitter, og når «Harry Potter»-stjernen Daniel Radcliffe og presidentkandidat Donald Trump blir dratt inn som uskyldige offer, ler man høyt. For skadefryd er stikkordet i filmen. Og alle som har sett amatørvideoer på blant annet «American Funniest Home Video» eller «Ridiculousness», vet at skadefryd er den beste fryden.

Ta filmen for det den er og kos deg i setet med en god kompis. Her handler det nemlig om å skjemmes av at man ler høyt av underbuksehumor.

”Grimsby”

Regi: Louis Leterrier

Manus: Sacha Baron Cohen, Phil Johnston

Med: Sacha Baron Cohen, Mark Strong, Rebel Wilson, Penélope Cruz og Isla Fisher.

Nasjonalitet: UK/USA 2016

Spilletid: 1t 23m

Norgespremière: 26. februar

Aldersgrense: 12 år