Navn/alder: Stian «Hul» Hagen, 27 årBand: ApokosmosAktuell Gig: Vulture Industries + Support Dreamslain & Apokosmos, Studentsamfunnet Driv, 13/11-2020

– Kan du beskrive hvilken musikk du spiller?– Knallhard nordnorsk black metal med hint av punk, death metal og litt melodi her og der. Vi prøver å ta sjangeren i en retning som vi alle kan stå bak som et band, og om andre liker det er det bare en bonus!

– Du får en pistol mot tinningen, og må synge karaoke foran et fullsatt Alfheim stadion. Hvilken låt velger du å tolke?– Ville ha bedt om en whiskey og sunget Motörheads «Damage Case».

– Hva er din verste opplevelse på scenen eller turne?– Må være den første konserten da jeg tråkket på kabelen til den lagde en ulyd samtidig som trommisen startet på feil låt. Men ingen skjønner hva vi spiller uansett så tror ikke noen merket noe.

– Du bookes av Den Norske Opera, og får sette opp hva du vil på den såkalte rideren, uten noen økonomiske begrensninger.– Håhå! Da skal jeg ha catering fra Ban Thai fra Kvaløysletta, 2 stykk sekspakk Mack øl, pluss en stor Stratos til etter showet.

– Hva utstyr angår, er vi ikke så kravstor på utstyr, så lenge det lager forvrengte lyder er det godt nok for oss. I en perfekt verden ville jeg selv hatt en Mesa Boogie Dual Rectifier og en Maxon Overdrive med low boost på gitar. Vokalisten klarer seg fint med en Shure SM58 og et glass øl, bassisten har siklet etter en Gallion Krueger amp i en god stund, så regner med han vil ha en sånn. Trommisen kjøpte nylig nytt sett og er fornøyd med det.

– Og med Cannibal Corpse og Tankard som oppvarming.

– Nevn et band eller en artist du rådigger, som folk flest neppe ville trodd om deg.– Jeg skjuler ikke noe jeg liker, og blir noen ganger kritisert for det siden det ikke er «true», men jeg gir meg faen i hva folk syns.  Siste jeg ble kritisert for er fordi jeg digger den siste Mötley Crüe plata, «Saints of Los Angeles», men det er jo helt feil siden det ikke er «den gode perioden».

Som vel var mens Mötley Crue fremdeles øvde i pappaen til Tommy Lees garasje, før de begynte å spille konserter og gi ut plater? Det er i hvert fall det jeg har hørt!?!

– Vi gir deg guddommelige krefter, som gjør at du får gi nytt liv tilbake til en død musiker. Hvem velger du å hente tilbake fra den andre siden?– Det frister å si Lemmy, men jeg føler han fikk herjet lenge og fikk sagt sitt før tiden hans kom. Tror jeg velger Dead fra Mayhem siden jeg er veldig nysgjerrig på hva det neste de kom til å gjøre med han ville vært.

– For at det dette skal la seg gjøre, og for å gjøre plass til vedkommende, blir du samtidig nødt til ta livet av en musiker som lever i dag. Hvem ønsker du å bringe til evig taushet og hva har vedkommende gjort for å gjøre seg fortjent til det?– Aner ikke for å være ærlig, pleier bare å styre unna musikk jeg ikke liker, men kanskje Cardi B, hun virker helt ufyselig.

– Hva er det verste stedet du kunne blitt booka til? Hvorfor?– Så lenge vi får bråke gir vi oss blanke faen om hvor vi spiller. Verst for oss vil være en countryfestival, verst for publikum ... kanskje kirkekonsert eller et kloster. Faen, nå vil jeg spille i et kloster foran nonner!

– Hvis du skulle gjort et sjangerbytte – hvilken musikk skulle du laga da?– Gammeldags heavy metal med litt mer vreng.

– Når kjente du sist trangen til å banne høyt? – På jobb i dag da en gammel gubbe insisterte på å stå 10 centimeter unna og pusta meg i trynet. Vi har en global pandemi, for faen!