Navn, alder: Nasra, 41Band: UGRESS og Nasra Solo. Ellers sessionmusiker i studio og live i ulike konstellasjoner.Aktuell med: Stumfilmkonsertene «Brudeferden i Hardanger» og «Fatty På Nye Eventyr» + «Den Maskerte Prins».Gig-aktuell: Under Stumfilmdager onsdag 21. og lørdag 25. april.

– Kan du beskrive hvilken musikk du spiller?– Du finner Nasra-sounden et sted mellom folkelige håndperkusjoner til jazz-trommesett, vesteuropeisk klassisk slagverk og samtidsmusikk. Under stumfilmdagene skal jeg spille perk og trommesett mot tunge beats fra datamaskiner med litt attåt.

– Du får en pistol mot tinningen, og må synge karaoke foran et fullsatt Alfheim stadion. Hvilken låt velger du å tolke?– «In The Air Tonight» av Phil Collins. Tenk om jeg da fikk lov til å smelle igjen setene i takt med trommeintroen? Himmel!

– Hva er din verste opplevelse på scenen eller turne?– Må være da jeg spilte perkusjon i et band som spilte under by:Larm. Plutselig kom selveste Don Letts på scenen og ville jamme med oss. Underveis ble han veldig opptatt av å stadig vekk hysje på meg. Jeg ble forbannet. Og for hver gang han så bort på meg og hysja, slo jeg hardere. Må vel poengtere at jeg da var eneste damen på scenen. Jeg Hadde forslåtte hender i dagevis etterpå, men – hva faen?!

– Du bookes av Den Norske Opera, og får sette opp hva du vil på den såkalte rideren, uten noen økonomiske begrensninger.– Mat, god drikke og slekt og familie fra Nairobi, Cape Town, Oslo, Riyadh, Alta, Harstad, Halden, Devon, Montreal og Tromsø.

– Nevn et band eller en artist du rådigger, som folk flest neppe ville trodd om deg.– Digger musikk i uendelig mange fasonger! Ørene og følelsene mine tåler mye. Det rareste for folk er kanskje at jeg digger Kenny Rogers.

– Vi gir deg guddommelige krefter, som gjør at du får gi nytt liv tilbake til en død musiker. Hvem velger du å hente tilbake, fra andre siden og hvorfor?– Jeg ville ha hentet Whitney Houston tilbake fra den andre siden. Ville ha takket henne ærbødigst og klemt henne hardt og lenge.

– For at det dette skal la seg gjøre, og for å gjøre plass til vedkommende, blir du samtidig nødt til ta livet av en musiker som lever i dag.– Som sagt, ørene mine tåler mye. Og så har jeg gjort det til en leveregel å alltid prøve å ha plass til det jeg ikke liker. Tenk om noen skulle tenke sånn om meg. Grusom tanke!

– Hva er det verste stedet du kunne blitt booka til? Hvorfor?– Hvilket som helst sted med slanger. Jeg er livredd slanger.

– Hvis du skulle gjort et sjangerbytte – hvilken musikk skulle du laga da?– Hip Hop. Uten tvil.

– Når kjente du sist trangen til å banne høyt?– Torsdag 15. april i år. Mottok nyheten om at en vakker sjel og vidunderlig menneske hadde valgt å forlate oss. Jeg sender mine dypeste tanker til alle som har Anette Walle kjær og til gjengen vår på Backbeat. Ta vare, fine folk!