Hun er ei dame som virkelig har satt Norge og Tromsø på verdenskartet. Både bandet og soloskivene hennes er anerkjent, kritikerrost og hyllet langt utenfor by- og landegrenser, og hun har flere Spellemannpriser på peishylla.

Anneli har holdt på med, gitt ut og levd av musikk mer eller mindre sammenhengende i over 35 år og har selvsagt opplevd vanvittig mye både i studio og på landeveien. I dag er hun doktor og høyskolelektor, og underviser i sang og låtskriving. På toppen av det hele er hun og Nils Johansen klare med et comebackalbum med Bel Canto, 22 år etter forrige skive.

Hun er også en svært ettertraktet vokalist mange andre vil ha med seg i studio og på scenen, og rekka av skiver og samarbeid hun er gjort med andre band og artister er tilnærmet uendelig, men hennes vokale bidrag til Röyksopp og a-ha – både live og på plate – nok er det som er mest kjent.

I podkasten snakker vi om det å si ja til så mye, og om den ene gangen hun sa nei og fortsatt angrer på. Hun sier også hvilken norsk artist hun har skikkelig lyst til å gjøre en duett med.

Vi sveiper selvsagt innom tankene rundt det å komme tilbake med ei ny skive etter så lang pause som band, om det å reise ut i verden som tenåring og satse alt på musikken. Om barndomsdrømmen om å bli ballettdanser, pianist og klovn (!), og hvordan en gjeng med guttepunkere fikk henne til å endre stil og ville spille i band, og der drømmene gikk fra å sende kassetter til Ivar Dyrhaug til mange år senere å stå foran 20.000 mennesker i Mexico.

Vi snakker også om å bisarre promorunder i et dogmeband og om å være blakk, desillusjonert musiker i hovedstaden, om å gråte sentimentale gledestårer ved synet av favorittartisten live og om den gangen hun holdt på å fucke opp en konsert med a-ha foran 16.000 tyskere, og det å være voksen og fortsatt ønske å leke.

Og hvilket album vil så Anneli ta med seg ut på en øde øy? Svaret får dere, som alltid, et stykke ut i samtalen.

Doktor Drecker er ei kul dame som ikke akkurat ber om unnskyldning for å være til stede i rommet, og hun bugner over av infantil entusiasme og glede når hun får snakke om musikk. For en enormt trivelig og innholdsrik prat det ble.

Sjekk også spillelista under, som tar med det aller meste av det vi sveipet innom av musikk i løpet av samtalen.

Hør episoden i Spotify her

Hør episoden i iTunes her

Sjekk ut spillelista i Spotify her

Sjekk ut spillelista i Tidal her