Klokken 15.00 fredag ettermiddag startet den første av i alt åtte Harry Potter-filmer i sal 1 på Aurora kino Fokus. Klokken 11.00 lørdag morgen, til jubel og applaus fra publikum, endte maratonen.

– Jeg hadde ikke sett Harry Potter-filmene før, siden jeg ikke hadde lest bøkene, men de var kjempebra, sier Maja Hansen (13).

Måtte passe på

Hun og venninnen Priscilla Blomstereng (13) var blant de 406 besøkende som kom utelukkende for å få med seg sagaen om den unge, britiske trollmannen.

– Det var slitsomt å holde seg våken, men vi klarte det. Jeg dyttet borti Maja når jeg så at hun holdt på å sovne av, og hun gjorde det samme for meg, forteller Blomstereng.

foto
DUPPET AV: Både Benedicte Hansen Grøthe (13) og venninnen Ingvild Folkenborg (12) dubbet av under de siste filmene i serien. Foto: Lars Johnsen

Duppet av på morgenen

Benedicte Hansen Grøthe (13) og Ingvild Folkenborg (12) tilbrakte også natten i kinosalen.

– Det er slitsomt og det blir veldig tung luft etter hvert, men vi har vært flinke til å lufte og strekke oss i pausene mellom filmene.

– Klarte dere å holde dere våkne gjennom hele maratonen?

– Nei, det ble litt dupping på morgenkvisten, men jeg fikk med meg det meste, sier Grøthe.

– Nå blir det godt å få lagt seg, sier Folkenborg.

Rekordbesøk

Det var imidlertid ikke bare Harry Potter som ble vist natt til lørdag. Kinoen viste blant annet også alle «Ringenes Herre»-filmene, «Pirates of the Caribbean»-serien og første sesong av «Game of Thrones».

– Det er fjerde året vi kjører maraton natt til den store kinodagen, og det er ingen tvil om at vi i år satte rekord på antall besøkende, sier kinosjef Frank Bakkemo.

I fjor var tallet rundt 500. I år tok 727 personer turen.

– Det er nesten helt utrolig. Vi har jo 930 seter totalt, så vi var nesten helt full! Det er ingen tvil om at vi kommer til å vise Harry Potter neste år også, lover Bakkemo.

2.500 billetter solgt

Den store kinodagen har siden 1987 blitt arrangert den første lørdagen i november. Kinoer over hele viser i løpet av dagen et bredt spekter av aktuelle titler og barne- og familiefilmer til halv pris.

– Vi har allerede solgt 2.500 billetter til dagens visninger, og mer skal det bli. Vi var heldige med været, sier kinosjefen.

I fjor ble det i alt solgt i overkant av 5.300 billetter.

– Det skal godt gjøres at vi ikke får flere besøkende i år. Vi er allerede halvveis.