Mandag ble alle de nominerte til årets P3 Gull annonsert, og blant dem finner vi tromsøbandet LÜT. De kan stikke av med prisen som årets liveartist under utdelingen 25. november.

- Ingen norske punkband siden Turboneger har et mer velregissert liveshow enn Lüt. Kombinasjonen av verbal humor, beinhard energi og velspilte licks, gjør Tromsø-gjengens konserter til en fryd for alle sanser, skriver NRK om bandet.

Debutalbum

Tromsøbandet har de siste to årene sluppet en rekke kraftfulle singler, og da de i oktober skulle slippe sitt debutalbum i oktober var det store forventninger til skiva. Og LÜT levde opp til forventningene.

Bandet høstet svært god kritikk hos Feedback som trillet terningkast fem.

- Få unge, norske band har klart å skape like mye blest rundt seg selv som Tromsø-guttene Lüt. Med sitt debutalbum gir sekstetten oss hype-skeptikere ni kontante klask i bakhodet, skrev Feedback i anmeldelsen av plata.

Hyllet av Metallica-legende

Ikke nok med ros fra anmeldere, også Metallica-trommis Lars Ulrich har bitt seg merke i tromsøbandet. På radioprogrammet «It's Electric», som ledes av Ulrich, tok han seg tid til rose låten og tullet litt med uttalen av navnene til bandmedlemmene etter at de spilte låtene. "They have the coolest fucking names!", og spesielt navnet til trommis Sveinung Engvik begeistret dansken.