Navn, alder: Embla Karidotter, 29 år.Band: Embla and the Karidotters.Aktuell med: vår første EP «Howling» utgitt på Die With Your Boots On Records.Gig-aktuell: Howling tour 2021, The North Country Festival i Tromsø (dessverre avlyst)

– Kan du beskrive hvilken musikk du spiller?– Jeg spiller country og/eller americana.

– Du får en pistol mot tinningen, og må synge karaoke foran et fullsatt Alfheim stadion. Hvilken låt velger du?– Kjekt med realistiske spørsmål ... Jeg hadde ikke trengt en pistol mot hodet for å synge karaoke, det kunne jeg gjort gladelig. Helst med mine egne låter, men det hadde vel vært lettere å få folk med seg på en eller annen TIL-sang. Nå er jeg totalt uinteressert i fotball, så jeg kan ingen fotball-låter heller. Kanskje en the Pussycats-låt? «Just A Little Teardrop» eller «Why Have We to Wait».

– Hva er din verste opplevelse på scenen eller turne?– Det har ikke skjedd så mye kjipt på scenen eller turné enda! Det verste hittil er vel at konserter blir avlyst på grunn av en global pandemi og en vinglete regjering.

– Du bookes av Den Norske Opera, og får sette opp hva du vil på rideren, uten noen økonomiske begrensninger.– Jeg ville hatt vegansk thaimat, masse øl, gjerne lokalt, og en god røkt whiskey. Men dette er det jeg ber om hver gang egentlig, så det skal ikke så mye til.

– Nevn et band eller en artist du rådigger, som folk flest neppe ville trodd om deg.– Som tenåring ville jeg ikke innrømme at jeg elsket Dolly Parton samtidig som Nirvana var favorittbandet mitt, men nå er det vel mer overraskende for folk at jeg for eksempel har Bad Brains som favorittband. Men jeg hører veldig lite på musikk. Og når jeg først hører er det klassisk. Chopin er favoritten.

TROMSØVENNER: Bergensbandet Razika var jevnlig i Tromsø siden september 2010 da de spilte på Bastard og Tvibit, hvor bildet er tatt. Siden den gang har de også spilt på Driv, Bukta og Sommerlystfestivalen. Nå søker bandmedlemmene nye musikalske utfordringer. Foto: Maja Olaussen

– Du får gi nytt liv tilbake til en død musiker. Hvem?– Åh herregud, nå er det så mange å velge mellom ... Den første jeg tenker på er Justin Townes Earle. Han forlot oss altfor tidlig og var den artisten jeg har sett flest konserter med.

– For at balansen skal opprettholdes, må en annen musiker innstille sin produksjon.– Åh herregud, nå er det så mange å velge mellom! Jeg vil ikke nevne navn, men det meste som er populært i dag kunne jeg klart meg helt fint, og om ikke bedre, uten. Det er uinspirerende å høre på musikk som kun blir laget for å selges.

– Hva er det verste stedet du kunne blitt booka til?– Finnes det noe kjipt sted å bli booket til? Jeg vil spille over alt! Bortsett fra Israel, de boikotter jeg til de slutter okkuperingen av Palestina.

– Hvis du skulle gjort et sjangerbytte – hvilken musikk skulle du laga da?– Da skulle jeg spilt rocksteady.

– Når kjente du sist trangen til å banne høyt?– Den trangen kjenner jeg på hver dag for tiden. Har ikke skjedd enda i dag, men dagen er fortsatt ung!