Navn, alder: David Marhaug Hjelseth, 22 årBand: Trang HanskeAktuell med: Trangt Budsjett (debutalbum, selvutgitt)Gig-aktuell: Så snart vi får lov!

– Kan du beskrive hvilken musikk du spiller?– Jeg er jo utelukkende vokalist, og har for øyeblikket kun ett prosjekt; Trang Hanske. I Trang Hanske spiller vi vår egen versjon av punk. Det skal være rett i trynet, sint, følelsesladd, samfunnskritisk og humoristisk. Vi blander og mikser det vi føler for, og da krester vi ut låter over hele punk-spekteret; fra pop-punk til hardcore.

– Du må synge karaoke foran et fullsatt Alfheim stadion. Hvilken låt velger du å tolke?– «We Didn’t Start the Fire» av Billy Joel, utelukkende for å se bøs ut.

– Hva er din verste opplevelse på scenen eller turne?– Da vi skulle spille vår aller første gig på en privatfest for Turbojugend Tromsø hadde vi ikke lydmann, så den oppgaven falt på gitaristen vår, Benjamin. Benjamin hadde knapt spist frokost denne dagen og hadde halset halvannen sekser øl på fire timer. Resultatet ble 30 minutter med feilstilt gitar, og altfor lav vokal, etterfulgt av en flau beskjed fra publikum om at de ikke hørte noe særlig med vokal, og en gitarist som ropte på elgen.

– Du bookes av Den Norske Opera, og får sette opp hva du vil på rideren.– Da starter vi med hospitality-rideren. Seksti flasker Big Wave, ti flasker assortert brennevin og alskens blandevann, Beef Wellington servert av selveste Gordon Ramsay, tilslørte bondepiker, Voss-vann, og snus.

– På scenen ville jeg satt sammen et mannskor uten sidestykke. Med Morten Harket, Sivert Høyem, Espen Lind, Bjørn Eidsvåg, og meg selv som tolker 90- og 2000-talls pop-punk à la Green Day, Blink-182, og Good Charlotte. Også ville jeg hatt 1983-besetningen av Suicidal Tendencies som backingband.

– Nevn en artist du rådigger, som folk neppe ville trodd om deg.– Drøbak-rapperen Svartepetter.

– Du får gi nytt liv tilbake til en død musiker. Hvem blir det?– Jeg vil gjerne dra på konsert der Beastie Boys fremfører sine greatest hits én siste gang. Derfor må det bli Adam Yauch, også kjent som MCA.

– Men da må en annen musiker innstille sin produksjon.– Østfold-duoen Hagle. Jeg føler de kom for seint til festen når det gjelder bygderølp og festmusikk. De blir en slags dårlig parodi på hele sjangeren. Det holder med Staysmann, Lazz, Katastrofe, og Freddy Kalas for min del. Ikke at jeg har noe særlig imot de sistnevnte fire, men det går grenser for hvor mange ølglade østfoldinger og partyløver fra Drammen som skal ta plass på VG-lista.

– Hva er det verste stedet du kunne blitt booka til?– Klepp kommune i Jæren, som ble kåret til Norges mest kristne kommune i 2020. Dette på grunn av Trang Hanskes låt «Gud E Dau» som er en religionsforaktende sinnalåt der vi harselerer med blant annet den kristne tro. Også har vi jo tittelen på låten som tilsier at vi mener at Gud er død. På grunn av dette så tror jeg ikke Trang Hanske hadde vært velkommen der.

– Hvis du skulle gjort et sjangerbytte – hvilken musikk skulle du laga da?– Da hadde jeg nok blitt rapper. I og med at jeg ikke har noe særlig fin sangstemme så hadde nok ingen andre sjangere passet for meg.

– Når kjente du sist trangen til å banne høyt?– Tirsdag 23. mars, klokka 18:15. Jeg satt på Blå Rock Café og spiste burger og drakk øl med noen kamerater da jeg fikk en varsel fra VG på telefonen der det sto «Fullstendig skjenkestopp i hele landet». Da følte jeg ikke bare trangen til å banne høyt, jeg bannet høyt.