Ukas singel:

RAGING LINES

«Too Dramatic Too Paralyzed» (egen)

Ikke at dét er noe nytt. Det er jo ikke få velklingende toner som har kommet ut fra musikere som bokstavelig talt er oppflasket på dette edle brygget, uansett hvor mye hodepine sarte søringer hevder å få av det leskende brygget (og som nok heller skyldes at de drikker mer når de er i Tromsø, enn ellers, og derfor blir tilhørende mer baktung dagen derpå).

Her har vi derimot en søring som har Mack i årene på flere og mer direkte måter. Bak navnet Raging Lines står den 20 år unge oslomannen Sondre Thomassen, som selv skriver låtene og, etter sigende, spiller alle instrumentene selv. Linken til Mack er av den mer aparte sorten, da han skal være tipptippoldebarnet til Ludwig Mack, den tyskættede tromsømannen som i 1877 grunnla Macks Ølbryggeri. Skulle det hele bare være en fiffig practical joke for å få oppmerksomhet i tromsøpressen, er det i så måte såpass kreativt at jeg velvillig lar meg sjarmere (og lure).

foto
RAGING LINES ««Too Dramatic Too Paralyzed»»

For det viktigste: Musikken! Vi omtaler ikke så ofte singler i spaltene våre, og i særdeleshet ikke rene digitale utgivelser, men ingen regel er er hellig, og Raging Lines gjør seg herved fortjent til et hederlig unntak. Denne første singelen, «Too Dramatic Too Paralyzed», er en snerten og fengende rock’n’roll-låt med ei hektende basslinje som utgjør grunnriffet, slik Peter Hook gjorde til sitt varemerke i Joy Division, og den mørke vokalen har også vink til Ian Curtis fra samme orkester.

Låten er derimot mer poporientert enn Manchesters fineste, og føles litt befriende rykket ut av tiden, en tid da Alan McGees Creation Records satte standarden og pekte mot alt som var kult, post den villeste punken. Band og navn som The Loft (sukk), House Of Love, Echo & The Bunnymen, Teardrops Explodes og for den saks skyld Sisters of Mercy rinner meg også i hu.

En ny singel er også i kjømda, den litt mer stillfarne «Stay Away From My Life», også denne en svært lovende og knall låt, der stemmen går enda dypere, helt ned i Michael Gira (Swans)/ Stephin Merritt (Magnetic Fields)-land. La det komme mer, Sondre. Gjør ovnene klare, skru Mack-krana på fullt. Jeg vil ha mer Mack-gull (dere tok den, ikke sant?)!

PS: Da er det også klart at Raging Lines spiller på Bastard Bar i Tromsø, fredag 1. juli. Der er heldigvis også kranene fylt opp av rette sorten. Alle dit!