Navn, alder: Lasse Ingebrigtsen. 49 årBand: Glimmer, LIPS, Outlasted, Royal Jam og solo artist.Aktuell med: singelen «Varme netter» med GlimmerGig-aktuell: Rorbua 5. og 6. juni, sologig

– Kan du beskrive hvilken musikk du spiller?– I bandet Glimmer spiller vi egenkomponert melodiøs hardrock med nordnorske tekster.

Slik som dette?:

– Outlasted spiller også egenkomponert AOR type musikk.

– Ellers går det i diverse cover i de andre bandene.

– Som solosanger spiller jeg de fleste sjangre.

– Du får en pistol mot tinningen, og må synge karaoke foran et fullsatt Alfheim stadion. Hvilken låt velger du å tolke?– Godt spørsmål, det må bli en type stadionlåt tenker jeg, og da må det bli «The Voice» av John Farnham. Får man ikke folk med på den låten, så skal man bare gi opp.

Sant nok. Men av og til kan man gå langt i forsøket med å få med seg folk.

– Hva er din verste opplevelse på scenen eller turne?– Hmm, på tur til spillejobb i Drangedal med Girls & Pearls, så døde mora til pianisten. Etter en pause i en busslomme, dro vi på spillejobben,det va en tøff og spesiell kveld.

– Må vel også nevne en episode da jeg var ung spillemann. Det kom en diger kar som ville ha «Mr. Tambourine man», jeg prøvde å si at jeg kan ikke teksten på den låten, men det ville han ikke ha nokka av. Så jeg dikta seks vers på sparket for å unngå å få juling. Han var selvfølgelig kjempelykkelig og jeg pusta letta ut.

– Du bookes av Den Norske Opera, og får sette opp hva du vil på den såkalte rideren, uten noen økonomiske begrensninger.– Oj, da må det bli syltelabber og Fernet branca. Og kobbekjøtt til nattmat. Er vel egentlig ikke kjent for å være så veldig kravstor.

– Nevn et band eller en artist du rådigger, som folk flest neppe ville trodd om deg.– Difference fra Trøndelag, de er vel mer kjent som Travellin' strawberries i nyere tid. Fantastisk band på alle måter og en av norges beste vokalister som frontmann.

Second that!:

– Hva er det verste stedet du kunne blitt booka til?– Måtte kanskje være en tradisjonell jazzklubb, hvor de forventa en kveld med standardlåter, trur ikke det fins nok Fernet i verden til at jeg hadde berga meg der, nei.

– Å bli booket til bryllup er heller ingen spøk, det e som oftest de eldste i lokalet som skal bestemme lydnivå. Og repertoar. Det er sjelden de er fornøyd for å si det sånn. Men heldigvis pleier de jo å ta kveld i vettig tid, så festen kan starte på ordentlig.

– Hvis du skulle gjort et sjangerbytte – hvilken musikk skulle du laga da?– Kanskje tysk pornomusikk, he he. Nei, trur det måtte bli rein popmusikk, hvor vokalen var i sentrum.

– Hvilken tromsøartist/band tror du kommer til å bli størst?– Jeg er egentlig ikke så oppdatert på den fronten, vet at det fins masse bra band der ute.

– Men jeg følger litt med på Dagny og hun gjør det jo veldig bra. Hun har muligheter på en stor karriere i utlandet,så jeg må si Dagny uten tvil. Så kunne kanskje jeg ha varma opp for henne med stadionhits fra stortida.

– Når så du sist ditt eget blod?– Det var nok det tradisjonelle neseblodet når æ sku snyte mæ her om dagen, ikke så veldig dramatisk egentlig.