Navn, alder: Sondre Alexander Kleven, 28 årBand: Sondre Kleven Quintet, Aurora Concept og dirigent i blandakoret Aurora BorealisAktuell med: Singelen «Silent Night» fredag 10. desember og debutalbumet «Roots» tidlig 2022.Gig-aktuell: Julekonsert med koret Aurora Borealis lørdag 11. desember

– Kan du beskrive hvilken musikk du spiller?– Det går mest i jazzbasert musikk, men spiller likevel alt som humper og går. Bortsett fra danseband. Der går grensen.

– Du får en pistol mot tinningen, og må synge karaoke foran et fullsatt Alfheim stadion. Hvilken låt?– Da ville jeg peise på med «Livin’ On a Prayer», Bon Jovi! Og det ville ikke vært et sete tørt etterpå.

– Hva er din verste opplevelse på scenen eller turne?– Det må være da jeg skulle gjøre en utendørskonsert på torget i Bodø i adventstiden og saksofonen nektet å samarbeide i vinterkulden. Etter å ha spilt, tja, neppe mer enn et vers av en eller annen julelåt så sluttet bare saksen å lage lyd. Instrumentet frøs fast. Det var sikkert 5 minusgrader i tillegg til den grusomme Bodø-vinden. Føltes som minus 15 grader i hvert fall. Det ble et rimelig kort musikalsk innslag med mer skjelving og hakking av tenner enn saksofontoner. Fikk i det minste en steike god vibrato!

– Du bookes av Den Norske Opera, og får sette opp hva du vil på rideren.– Ah ... Ja, da skal det være rød løper, champagne, masse øl, egen butler og massør. Og ikke glem potetgullet!

– Nevn et band eller en artist du rådigger, som folk flest neppe ville trodd om deg.– Halvdan Sivertsen, all the way! Musikken hans kunne jeg hørt på hele dagen lang. Tekstene og melodiene hans er rett og slett bare sinnssykt bra!

– Vi gir deg guddommelige krefter, som gjør at du får gi nytt liv tilbake til en død musiker.– Vanskelig ... Det er mange musikere jeg gjerne skulle gitt nytt liv, men jeg må nok gå for den legendariske jazzsaksofonisten Michael Brecker. Å kunne få muligheten til å høre han spille live og håndhilse på han, eller albuehilse nå om dagen, ville vært en drøm i oppfyllelse!

– For at balansen skal opprettholdes, må en annen musiker innstille sin produksjon.– Uff! I disse koronatider hadde jeg ikke kunnet ta ifra noen musiker sin produksjon. Det er ekstremt hardt i disse tider å være musiker og artist. Men kanskje de 13 millionene til Kurt Nilsens juleturné kunne vært fordelt på flere? Jeg vet ikke ...

– Hva er det verste stedet du kunne blitt booka til? Hvorfor?– Det må være på et eller annet utested der jeg måtte spille «Careless Whisper», George Michael, på repeat. Fordi som saksofonist er det akkurat det man blir spurt om å gjøre.

– Hvis du skulle gjort et sjangerbytte – hvilken musikk skulle du laga da?– Da ville jeg gått inn i filmusikk. Mange av komposisjonene mine er inspirert av ulike typer filmmusikk. Det ville også vært mer lønnsomt enn å drive med den her jazzen!

– Når kjente du sist trangen til å banne høyt?– Nå skjer jo det støtt og stadig, men akkurat sist gang husker jeg godt. Det var da jeg fikk strømregningen ... Da skjønte jeg at det var på tide å ta på seg boblejakken og vinterskoene innendørs.