Regine, som går tredjeåret på videregående på medier og kommunikasjon på Breivang, gikk til topps i Fritt Ord-konkurransen for videregående elever med kortfilmen "En far i livet".

Historien handler om den skremmende hendelsen da hennes morfar, Torstein Myhre, ble lagt inn på UNN i ukevis etter et tannlegebesøk i starten av desember.

– Han er tidligere hjerteoperert, men tannlegen glemte å gi han antibiotika da tannen skulle trekkes. Det er standard rutine som de skal gjøre, men det fikk han ikke og han ble dårlig, sier barnebarnet Regine.

– Viktig å bruke ytringsfriheten

Temaet for konkurransen var "krise". Det er et mye brukt ord i disse korona-tider, og Regine tror hun traff en nerve med å lage film om morfars personlige krise.

– Det var mange som sendte inn bidrag om miljøet og krisen med global oppvarming, men jeg tror denne traff ekstra hardt fordi den fokuserer en del på helsevesenet. Jeg vil ikke si at jeg er heldig med valget mitt, men filmen er veldig relevant, sier Regine.

I kortfilmen intervjuer Regine hennes morfar om det som skjedde.

– Hva er budskapet i filmen?– Jeg prøvde bare å svare på oppgaven, så kom budskapet i ettertid. Men budskapet er at man selv i Norge må bruke ytringsfriheten.

Regine forteller at det var tøft å oppleve at morfaren ble kritisk syk.

– Vanligvis er han en veldig tøff karakter, men dette var første gang jeg hadde sett han så sårbar. Det var en påkjenning for hele familien, sier hun.

Lyst å bli regissør

Regine sier at hun sitter med en drøm om å bli regissør.

– Jeg har jobbet med film, både som kamerakvinne, videoklipper og med flere prosjekter. Jeg klarer ikke å se noen karrierevei, sier hun.

Regines vinnerbidrag gjorde at hun også vant 20.000 kroner og en Strasbourg-tur fra Fritt Ord.

– Hva skal du bruke pengene på?– Det korrekte svaret er at jeg skal spare, men jeg tenker at jeg også skal kjøpe meg en Nintendo Switch. Jeg er veldig glad i videospill, så jeg tenker at jeg skal unne meg det.