De steppet inn for deLillos under sommerens Buktafestival, og i desember kommer Senjahopen til Driv. Der gjør bandet et helaftens «Hopen»-show for sine mange fans i Ishavsbyen.

For å sette en ekstra spiss på ventetida, lager Senjahopen tre quiz-videoer som skal publiseres via Feedbacks facebook-side neste uke. Konsertbilletter, signerte effekter, pluss et unikt silketrykk av omslagskunsten til bandets nye plate «Himmel og hav» tilfaller konkurransevinnerne.

Her finner du den første quiz-videoen(ekstern lenke).

Bakoversveis på Bukta

Senjahopens frontmann Henrik Sandnes forklarer at bandet har lyst til å gjøre noe spesielt for sine fans i Tromsø.

– Vi føler oss hjemme i Tromsø, og gjorde noen av våre første konserter i byen. Der har vi også noen av våre strengeste lyttere, sier Sandnes, før han legger til:

– Også liker vi selvfølgelig å spille i Tromsø fordi det alltid er Mack-øl backstage!

Vokalisten lover et bredt repertoar under konserten på byen studenthus.

– Det blir ingen julelåter! Vi kommer nok til å spille fifty-fifty med låter fra alle platene våre.

– Dere har gitt ut fire album, så ifølge ditt regnestykke kan altså folk forvente to hundre prosent Senjahopen?

– Vi skal i hvert fall spille dritgodt. Konserten på Buktafestivalen var skikkelig «bakoversveis», så vi satser på å tangere den.

– Driver med nybrottsarbeid

– Senjahopen har ikke spilt så mange konserter etter slippet av «Himmel og hav». Er tanken å gjøre spillejobbene ekstra eksklusive?

– Planen er å «gønne» på noe helt enormt i 2017. Vi håper å gjøre mange festivaler, og skal spille på hvert et nes, sier gitarist Petter Pogo.

PÅ EN ØDE ØY MED EGON: «Senjahopen, metal, fotball blues og sex»

– Vi skal søke om lån, kjøpe nightliner og erobre Europa. Nei da, sier Sandnes, før han i en mer alvorlig tone legger til:

– Vi legger merke til at greia vi holder på med i større grad begynner å spre seg rundt omkring i landet. Det er vanskelig å ha konkrete ambisjoner i denne lotteribransjen, men nå blir vi jo faktisk spilt på radio i distriktskontorene rundt omkring. På østlandet føles det som om vi driver med nybrottsarbeid, og der får vi faktisk god respons på alt etter konsertene.

– Som å pisse i havet

Senjahopen solgte ut Driv-konserten for flere måneder siden, og løsningen ble å flytte arrangementet til en større scene. Isbjørn-scenen er byttet ut med stedets storstue: SNN-scenen.

– Konserten har allerede forhåndssolgt flere billetter enn det var folk på vår forrige Tromsø-konsert. Du kan si at vi hadde gledet oss til å lage storm i et vannglass, men dette blir jo som å pisse i havet, sier Sandnes.

iTromsø kjører Facebook-konkurranse med Senjahopen i dagene før konserten. Følg med både på iTromsø og Feedbacks side for spørsmål fra gjengen.

Kommenter under videoene på Facebook og hent ut eventuelle premier i forkant av konserten på Driv fredag.