– Det er jo luksus når noen kommer og spør om lov til å lage musikkvideo til en av dine låter.

Det forteller artist Lisa Skoglund begeistret om da hun ble kontaktet av regissør Iver Innset.

– At resultatet ble så enormt bra er rett og slett en drøm, fortsetter hun.

Se musikkvideoen nederst i saken.

REGISSØR: Iver Innset, mer kjent som teaterskuespiller, viser at han også behersker regissørrollen på utsikt vis. Foto: Erika Hebbert

Regissør Iver Innset kjenner du kanskje som teaterskuespiller. Blant annet i «Måsen» som akkurat gikk på Hålogaland Teater.

Uansett – Innset har lenge vært interessert også i det som foregår bak scenen – eller bak kamera, som blir mer riktig å omtale det som i denne sammenhengen.

– Ho Lisa e’ så kul, sier Innset til iTromsø da vi ber ham fortelle litt om prosessen som nå har endt opp med musikkvideoen til låten «Siste Trekk».

– Det var i vår at jeg spurte om å få lage en video til en av låtene på nyskiva hennes «Gi mæ nåkka ekte å feire». Hun ga meg helt frie tøyler. Jeg fikk velge låt selv, og bestemme hva musikkvideoen skulle handle om.

«Siste Trekk» synes jeg stakk seg litt ut. Den har en positiv energi og god fremdrift som passer å formidle i en musikkvideo, forteller han.

Det som han omtaler som en ekstra fin bonus var at det viste seg at både han og Skoglund selv hadde noen av de samme bildene i hodet til teksten på «Siste Trekk». Og han omtaler samarbeidet med henne som fantastisk flott.

BLÅMANN: Falk i mål på kunstgressbanen til Blåmann IL, som også er location for deler av handlingen i musikkvideoen. Foto:  Courtney Topp, Ropp creative

Teksten sier han ga ham en følelse han kunne kjenne seg igjen i, og tankene gikk tilbake til egen barndom, like før tenårene starter og perioden man på engelsk omtaler som «tweens», men som vi ikke har et eget norsk ord på.

– Man husker hvor stort, litt skremmende og spennende den første kjærligheten var. En slik historie ville jeg formidle, forteller han.

Han fikk med seg et stort apparat, blant annet fotograf Marie Charlotte Thomsen Lund, klipper Andrea Rådahl og produsent Eilif Bremer Landsend. Og ikke minst flere unge skuespillere, der Falk og Eva fra Lille HT er de to hovedrolleinnehaverne.

– Jeg visste hvor flinke de var, da jeg har stått på scenen sammen med de tidligere. Og de gjør en fantastisk jobb også her, sier han.

TWEENS: Falk og Eva i en sommerforelskelse i den alderen man på engelsk kaller tweens. Foto:  Courtney Topp, Ropp creative

Tromsøværingene vil sikkert kunne kjenne seg igjen – både i følelsene som historien bringer fram, men også der filmen er spilt inn: På Blåmann Idrettslags kunstgressbane, og stranda på «andre siden» av Grøtfjord, altså motsatt side av den populære stranda hele byen valfarter til på gode sommerdager.

Skuespillerne er ikledd farger og klær som gjør musikkvideoen – eller kortfilmen, om du vil – tidløs. Noe Innset sier er bevisst. Man skal ikke kunne tidfeste handlingen til en konkret tidsperiode, forklarer han.

Innset gir fotograf Thomsen Lund mye av æren for bildene som han sier oppleves litt magisk med sine farger og stil og der klipper Rådahl har gjort et veldig godt arbeide i måten bildespråket utvikler seg og flyter sammen mellom de ulike innspillingslocations.

Alt etter beskjeder fra regissør Innset selv.

ARTIST: Lisa Skoglund sier det er luksus når en filmregissør kommer og spør om lov til å lage musikkvideo til en av hennes låter. Hun synes sluttproduktet ble kjempefint. Foto: Silja Lomakka

Skoglund har ikke vært veldig tett på innspillingen av videoen, og hadde tidligere bare sett bruddstykker før hun helt nylig fikk se det ferdige produktet. Sammen med resten av filmteamet og de unge skuespillerne.

– Det var helt fantastisk, og enormt rørende. Videoen er fantastisk fin, sier hun.

– Du hadde ingen ønsker om å medvirke i videoen selv? Artister gjør jo ofte det.

– Nei, flirer hun. – Jeg har vært artist i 12 år, men har enda til gode å være med i en av musikkvideoene mine.

– Jeg har jo allerede formidlet min del gjennom tekstene. Da er det veldig fint at noen andre kan sette sine ideer og sitt univers til sangen, forteller hun.

INNSPILLING: Under innspillingen til musikkvideoen til Lisa Skoglunds låt «Sister Trekk». Foto:  Courtney Topp, Ropp creative