Det er ikke ofte en utgivelse setter meg helt ut av spill. Verdensveven bombarderer oss med fersk musikk som i stor grad preller av hjelmen. Heldigvis treffer allikevel enkelte nye artister som en diamantkule mellom øynene.

Si hallo til min nye venn Dazy, som sparket inn døra her forleden. På plata med årets foreløpig beste tittel, «MAXIMUMBLASTSUPERLOUD», får vi 24 (!) powerpop-knallerter slengt rett i fleisen.

Og for en rekke av låter. Her får man umiddelbart elektrisk støt rett i sentralnervesystemer, og et emosjonelt sukkerkick attåt.

Dette låter som om Ash, The Jesus & Mary Chain og Teenage Fanclub sine innskudd i sædbanken har avlet fram én person – og denne kisen sitt kall er å spre musikalsk solskinn via et maskingevær tilkoblet en megafon.

Musikken setter seg som borrelås på hjernen, og vokalharmoniene utgjør både marsipanlokket og dekorasjonene på kaka. Melodiene presenteres gjennom en vegg av deilig gitarfuzz, og en trommemaskin med masse punch.

«See the Bottom», «Invisible Thing» og «Perpetual Motion» er blant komposisjonene som inneholder alle ingrediensene en hitlåt trenger.

24 låter blir, naturlig nok, helt i grenseland for hvor mange energibomber man kan tåle i en og samme setting. Men jeg klarer ikke bli sur på artister som vil samle alt de har laget på ett brett, og attpåtil presse det inn på en kassett. Kall det hipsteropplegg eller kall det ekte gjør-det-sjøl-entreprenørskap. Uansett, «It’s only powerpop, but I like it» – for å parafrasere Mick Jagger

Heller lite info eksisterer om den mystiske og utilgjengelige James Goodson, som er mannen bak enmannsprosjektet Dazy, annet enn at han tidligere spilte i punkbandet Teen Death og at Richmond, Virginia er hjemstedsadressen. Det er egentlig ikke så farlig, så lenge han fortsetter å produsere søtsaker som disse 24 låtene fra sitt kjøkkenbord.

Dazy står som et godt eksempel på hva som er bra med «musikkindustrien» anno 2021. Du trenger ikke nødvendigvis noe budsjett, masse stæsj eller et enormt kontaktnett.

Du trenger hovedsakelig en god idé, litt talent, egenart og trang til å uttrykke deg. Dazy har alt dette, og du – din lille heldiggris – har en 24-retters snackmeny å se frem til.